Bezmäsité karbonátky z červenej šošovice

Toto jedlo patrí medzi moje obľúbené predkrmy- chutné bezmäsité karbonátky plné aróm, k tomu chrumkavý šalát. Počas leta je to tiež výborný hlavný pokrm.

Suroviny:

  • 1 malá šálka (kávová ca. 150ml) červenej šošovice
  • 3 šálky vody
  • 2 šálky jemného bulguru alebo couscousu
  • 1 cibuľa
  • 2 jarné cibuľky
  • 1PL paprikovej pasty (kdo nemá použije za 1čl sladkej papriky)
  • 1Pl rajčinového pyré
  • 50g margarínu (masla) izbovej teploty
  • za šálku posekanej petržlenovej vňati
  • soľ, čierne korenie, sušené čili , korenie sumak

Postup:

  • Šošovicu dáme variť do osolenej vody na 20 minút. Potom k nej pridáme bulgur/couscous, premiešame, zakryjeme a na vypnutom sporáku necháme 15-20 minút nabopnať.
  • Cibuľku pokrájame na kocky a opečieme v panvici na troche oleja do hnedista.
  • Pridáme paprikovú pastu, rajčinové pyré (alebo sladkú papriku) a krátko premiešame. Keď zmes trochu vychladne, pridáme k šošovici. Takisto pridáme margarín.
  • Potom pridáme na jemno pokrájanú jarnú cibuľku a petržlenovú vňať.
  • Všetko okoreníme soľou, čiernym korením a čili. Kdo má môže pridať tradičné korenie sumak, ktoré ma mierne pikatnú chuť.
  • Cesto dobre premiesime rukamy a potom ho dáme na pol hodinu do chladu.
  • Následne rukami formujeme karbonátky. Tieto servírujeme pokvapkané citrónovou šťavou a podávame so zeleninovou oblohou, najlepšie s chrumkavými šalátovými listami.

Pozrite si aj ďaľšie nápady na bezmäsité a vegan recepty.

  • Timemanagement tip 2 – Akú roľu hrá naša myseľ pri výchove detí

    Timemanagement tip 2 – Akú roľu hrá naša myseľ pri výchove detí

    Aké pocity máte, keď sa vás niekto opýta či si vychutnávate byť mama? Poviete automaticky, že je to skvelé alebo skôr si pomyslíte, že ste si to akosi inak predstavovali, alebo máte pocit, že padáte z nôh? Azda každá z mám sa už ocitla v niektorej z týchto pocitových fázach. […]


  • Šťavnaté mleté mäso s pórom a cuketou – pokrm z jednej panvice

    Šťavnaté mleté mäso s pórom a cuketou – pokrm z jednej panvice

    Skvelé rýchle jedlo z jednej panvice. Suroviny: Postup:


  • Jablkové kysnuté lievance

    Jablkové kysnuté lievance

    Jablkvoé lievance sú chutnou obmenou klasických lievancov. Aby jablká počas pečenia rýchlo dosiahli správnu konzistenciu je dobre ich buď na jemno postrúhať alebo pokrájať na maličké kúsky. Kdo chce môže tiež pridať škoricu na dochutenie prípadne na jemno pomleté orechy do cesta. Chutia skvelo. Suroviny na lievance: Postup:


One Comment

  1. Pingback: Bezmäsitý recept na pilaf, orientálny ryžový pokrm - recepis.sk

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *