Chrumkavé kuracie kúsky z trúby

Chrumkavé kuracie kúsky z trúby

Aj vy máte radi kuracie mäso obalené v chrumkavej kôrke? Tak vyskúšajte tieto chrumkavé kuracie ķúsky z trúby. Pri tomto recepte sa zaobídete bez praženia či trojobalu. Príprava je naozaj mimoriadne ľahká a zvyšok práce už odpracuje trúba.

Suroviny:

  • 1kg kuracieho mäsa (napríklad stehná alebo prsia)
  • 1 šálka kukuričných cornflakes
  • 1 balenie slaných krekrov (napr. Telka)
  • 100ml kyslej smotany
  • 1 čl sladkej papriky
  • 1 čl sušeného cesnaku
  • Soľ, čierne korenie
  • Trocha oleja (najlepšie vo forme spreju)

Postup:

  • Kuracie mäsu umyjeme a dobre vysušíme kuchynskou utierkou.
  • Potom ho okoreníme soľou a naložíme do kyslej smotany. Takto pripravené necháme najlepšie cez noc stáť v chlade. Ak však nemáte čas, môžete hneď aj dalej spracovať.
  • Do sáčku (je dobre použiť taký, ktorý sa dá aj uzatvoriť) dáme kurkuričné cornflakes a slané krekry. Valčekom na cesto po nich prejdeme až ostane hladká strúhanka.
  • Tú vysypeme do misky a dochutíme soľou, paprioku, čiernym korením a cesnakom. Premiešame.
  • Kuracie kusy obalíme dobre zo všetkých strán v našej panáde a položíme na plech na pečenie.
  • Potom plech prikyjeme a necháme 20 minút piecť pri 200C.
  • Odokryjeme a postriekame (najlepšie sprejom na olej) a necháme ešte 15-20 minút zapekať do chrumkava.

Pozrite si aj ďaľšie chutné recepty z kuracieho mäsa.

  • Rýchly hroznový koláč, hrnčekový recept

    Rýchly hroznový koláč, hrnčekový recept

    Nenáročný koláč, ktorý si pripravíte za pár minút a to bez váženia. Vďaka krupici má chrumkavú kôrku na povrchu, napriek tomu mu to neodoberá y jeho vláčnej a šťavnatej chuti. Suroviny: 3 vajcia 1/2 šálky oleja 1/2 šálky mlieka (alebo rastlinného mlieka) 1/2 šálky cukru 1 šálka hl. múky 1/2 […]


  • Bazový sirup

    Bazový sirup

    Už ste niekedy spracovávali nie kvety ale plody bazy? Tieto sú takisto jedlé, ale pozor, až po ich tepelnej úprave. Plody musia prejsť varením nad 70C, inak môžu obsahovať jedovaté látky, takže nikdy by sa nemali jesť surové. Takisto sa spracovávajú len úplne čierne plody, nezrelé treba vybrať a vyhodiť. […]


  • Mramorový koláč/ mramorová bábovka

    Mramorový koláč/ mramorová bábovka

    Mramorový koláč je obdoba klasickej bábovky, v ktorej sa časť múky nahrádza kakaom. V nemecku sa pripravuje veľmi často a moje deti ho maju radi ako koláč na cesty, najmä keď sa vyberieme do prírody a robíme menší piknik. Je proste krásne nadýchaný a šťavnatý. Možno ho pripraviť či už […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.