Chrumkavé kuracie kúsky z trúby

Chrumkavé kuracie kúsky z trúby

Aj vy máte radi kuracie mäso obalené v chrumkavej kôrke? Tak vyskúšajte tieto chrumkavé kuracie ķúsky z trúby. Pri tomto recepte sa zaobídete bez praženia či trojobalu. Príprava je naozaj mimoriadne ľahká a zvyšok práce už odpracuje trúba.

Suroviny:

  • 1kg kuracieho mäsa (napríklad stehná alebo prsia)
  • 1 šálka kukuričných cornflakes
  • 1 balenie slaných krekrov (napr. Telka)
  • 100ml kyslej smotany
  • 1 čl sladkej papriky
  • 1 čl sušeného cesnaku
  • Soľ, čierne korenie
  • Trocha oleja (najlepšie vo forme spreju)

Postup:

  • Kuracie mäsu umyjeme a dobre vysušíme kuchynskou utierkou.
  • Potom ho okoreníme soľou a naložíme do kyslej smotany. Takto pripravené necháme najlepšie cez noc stáť v chlade. Ak však nemáte čas, môžete hneď aj dalej spracovať.
  • Do sáčku (je dobre použiť taký, ktorý sa dá aj uzatvoriť) dáme kurkuričné cornflakes a slané krekry. Valčekom na cesto po nich prejdeme až ostane hladká strúhanka.
  • Tú vysypeme do misky a dochutíme soľou, paprioku, čiernym korením a cesnakom. Premiešame.
  • Kuracie kusy obalíme dobre zo všetkých strán v našej panáde a položíme na plech na pečenie.
  • Potom plech prikyjeme a necháme 20 minút piecť pri 200C.
  • Odokryjeme a postriekame (najlepšie sprejom na olej) a necháme ešte 15-20 minút zapekať do chrumkava.

Pozrite si aj ďaľšie chutné recepty z kuracieho mäsa.

  • Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Ahojte, minulý rok cez jeseň som akosi dostala chuť vyskúšať kváskovanie, veď pocitovo všetci naokolo vyrábali chutné domáce chlebíky z kvásku a vyzeralo to tak jednoduché. Veľmi ma rýchlo prešlo počiatočné nadšenie keď som asi až na 3. pokus vyrobila kvások, čo vyzeral ako kvások (a nie ako rozmočená múka) […]


  • Fantastická maková bábovka z celého maku bez múky

    Fantastická maková bábovka z celého maku bez múky

    Už od malička obľubujem mak, najmä taký domáci. Moja stará mama a neskôr aj mama pestovali vždy mak a tak boli u nás často aj makové pokrmy. Dnes už je to trochu ťažšie dopracovať sa k maku v dobrej kvalite, ale našťastie mám stále z času na čas dopĺňané zásoby […]


  • 5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

    Aj keď si možno myslíme, že svoje každodenné ingrediencie poznáme dobre, pod ich skromným zovňajškom sa často skrývajú prekvapivé tajomstvá. Nahliadnite so mnou do tajomstiev pätice bežne používaných kuchynských surovín: zemiakov, masla, kapusty, cibule a cesnaku. Zemiak Na prvý pohľad sa zemiak môže zdať ako obyčajná zelenina, ale jeho história […]


  • Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Tieto pečené zemiaky na spôsob amerických zemiakov majú 2 tajné prísady, ktoré ich robia tak jedinečné chuťou. Tou jednou je postrúhaný parmezán, ktorý počas pečenia vytvorí na zemiakoch krásne chrumkavú vrstvu. A tou druhou je sušená cibuľka, krásne aromatická ale nie tak intenzívna ako čerstvá cibuľa. Naozaj skvelá príloha z […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*