Aj vy máte radi kuracie mäso obalené v chrumkavej kôrke? Tak vyskúšajte tieto chrumkavé kuracie ķúsky z trúby. Pri tomto recepte sa zaobídete bez praženia či trojobalu. Príprava je naozaj mimoriadne ľahká a zvyšok práce už odpracuje trúba.
Suroviny:
- 1kg kuracieho mäsa (napríklad stehná alebo prsia)
- 1 šálka kukuričných cornflakes
- 1 balenie slaných krekrov (napr. Telka)
- 100ml kyslej smotany
- 1 čl sladkej papriky
- 1 čl sušeného cesnaku
- Soľ, čierne korenie
- Trocha oleja (najlepšie vo forme spreju)
Postup:
- Kuracie mäsu umyjeme a dobre vysušíme kuchynskou utierkou.
- Potom ho okoreníme soľou a naložíme do kyslej smotany. Takto pripravené necháme najlepšie cez noc stáť v chlade. Ak však nemáte čas, môžete hneď aj dalej spracovať.
- Do sáčku (je dobre použiť taký, ktorý sa dá aj uzatvoriť) dáme kurkuričné cornflakes a slané krekry. Valčekom na cesto po nich prejdeme až ostane hladká strúhanka.
- Tú vysypeme do misky a dochutíme soľou, paprioku, čiernym korením a cesnakom. Premiešame.
- Kuracie kusy obalíme dobre zo všetkých strán v našej panáde a položíme na plech na pečenie.
- Potom plech prikyjeme a necháme 20 minút piecť pri 200C.
- Odokryjeme a postriekame (najlepšie sprejom na olej) a necháme ešte 15-20 minút zapekať do chrumkava.
Pozrite si aj ďaľšie chutné recepty z kuracieho mäsa.
Krémeš ako z cukrárne
Ako dieťa som s kamarátkou chodievala do jednej cukrárni v Saratove (Bratislave). Aj po 30. rokov tam táto cukráreň ešte stále je a tak keď som v tejto lokalite vždy ju navštívim a zaspomínam. Minule som vyskúšala ich krémeš a bol fantastický. Čo bolo na ňom iné ako na ostatných […]
Jednoduchý hrnčekový koláč z 1 plechu s mandarínkami
Zavárané mandarínky som si akosi vždy spájala s detstvom, asi zato, že môj dedko ich rád používal keď sme ako deti navštívili, napríklad ich pridal k čokoládovému pudingu, alebo kombinoval s tvarohom a piškótami a ako deti sme z ních boli nadšené. Preto mám aj dodnes vždy jednu plechovku doma […]
Ako pripraviť chutný ružičkový kel na panvici – zdravý recept pre celú rodinu
Ak si pamätáte ružičkový kel len ako tie rozvarené malé kúsky zeleniny ktoré na vás čakali v školskej jedálni tak mám pre vás dobrú správu. Kel vie byť aj iný a mnohokrát chutnejší. Mojím najobjemnejším spôsobom jeho prípravy je pečenie na panvici či v trúbe. Takto je krásne chrumkavý a […]