Aj vy máte radi kuracie mäso obalené v chrumkavej kôrke? Tak vyskúšajte tieto chrumkavé kuracie ķúsky z trúby. Pri tomto recepte sa zaobídete bez praženia či trojobalu. Príprava je naozaj mimoriadne ľahká a zvyšok práce už odpracuje trúba.
Suroviny:
- 1kg kuracieho mäsa (napríklad stehná alebo prsia)
- 1 šálka kukuričných cornflakes
- 1 balenie slaných krekrov (napr. Telka)
- 100ml kyslej smotany
- 1 čl sladkej papriky
- 1 čl sušeného cesnaku
- Soľ, čierne korenie
- Trocha oleja (najlepšie vo forme spreju)
Postup:
- Kuracie mäsu umyjeme a dobre vysušíme kuchynskou utierkou.
- Potom ho okoreníme soľou a naložíme do kyslej smotany. Takto pripravené necháme najlepšie cez noc stáť v chlade. Ak však nemáte čas, môžete hneď aj dalej spracovať.
- Do sáčku (je dobre použiť taký, ktorý sa dá aj uzatvoriť) dáme kurkuričné cornflakes a slané krekry. Valčekom na cesto po nich prejdeme až ostane hladká strúhanka.
- Tú vysypeme do misky a dochutíme soľou, paprioku, čiernym korením a cesnakom. Premiešame.
- Kuracie kusy obalíme dobre zo všetkých strán v našej panáde a položíme na plech na pečenie.
- Potom plech prikyjeme a necháme 20 minút piecť pri 200C.
- Odokryjeme a postriekame (najlepšie sprejom na olej) a necháme ešte 15-20 minút zapekať do chrumkava.
Pozrite si aj ďaľšie chutné recepty z kuracieho mäsa.
-
5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate
Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto? Čučoriedky Čučoriedky sú známe ako najzdravší druh ovocia, ktorý zabraňuje vzniku mnohých chorôb. Sú bohatým zdrojom vlákniny a vitamínov C, K, A, E a vitamínov skupiny B, ako aj minerálnych látok, ako sú železo, mangán, […]
-
Cviklový šalát s fazuľou
Moja susedka ma vždy nanovo dokáže inšpirovať novými nápadmi na šalát. Volám ju šalátová kráľovna. Tak aj tento cviklovo- fazuľkový vznikol na spoločnej grilovačke a super nám zachutil. Suroviny: Postup:
-
Výborné jednohubky z červenej šošovice
Toto jedlo patrí medzi moje obľúbené predkrmy- chutné bezmäsité karbonátky plné aróm, k tomu chrumkavý šalát. Počas leta je to tiež výborný hlavný pokrm. Originálne pocházdza tento pokrm z Turecka kde sa servírujú v šalátovom liste poliaté črstvým citrónom. Suroviny: Postup: Pozrite si aj ďaľšie nápady na bezmäsité a vegan […]