Aj vy máte radi kuracie mäso obalené v chrumkavej kôrke? Tak vyskúšajte tieto chrumkavé kuracie ķúsky z trúby. Pri tomto recepte sa zaobídete bez praženia či trojobalu. Príprava je naozaj mimoriadne ľahká a zvyšok práce už odpracuje trúba.
Suroviny:
- 1kg kuracieho mäsa (napríklad stehná alebo prsia)
- 1 šálka kukuričných cornflakes
- 1 balenie slaných krekrov (napr. Telka)
- 100ml kyslej smotany
- 1 čl sladkej papriky
- 1 čl sušeného cesnaku
- Soľ, čierne korenie
- Trocha oleja (najlepšie vo forme spreju)
Postup:
- Kuracie mäsu umyjeme a dobre vysušíme kuchynskou utierkou.
- Potom ho okoreníme soľou a naložíme do kyslej smotany. Takto pripravené necháme najlepšie cez noc stáť v chlade. Ak však nemáte čas, môžete hneď aj dalej spracovať.
- Do sáčku (je dobre použiť taký, ktorý sa dá aj uzatvoriť) dáme kurkuričné cornflakes a slané krekry. Valčekom na cesto po nich prejdeme až ostane hladká strúhanka.
- Tú vysypeme do misky a dochutíme soľou, paprioku, čiernym korením a cesnakom. Premiešame.
- Kuracie kusy obalíme dobre zo všetkých strán v našej panáde a položíme na plech na pečenie.
- Potom plech prikyjeme a necháme 20 minút piecť pri 200C.
- Odokryjeme a postriekame (najlepšie sprejom na olej) a necháme ešte 15-20 minút zapekať do chrumkava.
Pozrite si aj ďaľšie chutné recepty z kuracieho mäsa.
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Domáce rezance ako od starej mamy
Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.
-
Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín
Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?
-
Šťavnaté rezy Margot
Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej […]