Bezmasity borsc polievka vegan

Bezmäsitý borsč (vegan)

Táto polievka je skvelá aj ako náhrada hlavného pokrmu. Je plná aróm a rôznych konzistencii ako aj veľkého množstva zeleniny. Výborný pokrm do studených zimných dní.

Suroviny:

  • 1/4 bielej kapusty
  • 1/2 zeler
  • 2ks mrkvy
  • 2-3 rajčiny
  • 1 paprika
  • 3 zemiaky
  • 1 červená paprika (kápia)
  • 100g zaváranej alebo uvarenej cvikli
  • 1PL rajčinovej šťavy
  • šťava zo zaváraných uhoriek (najlepšie naložených v kôpri)- ja som dala asi za 1 malú šálku
  • bylinky – 2-3 PL posekaného čerstvého kôpru, 1čl posekanej bazalky, tyminánu a oregána
  • bobkový list, soľ, čierne korenie celé, 1 cibuľa, 1 pór – na vývar

Postup:

  • Kapustu pokrájame alebo postrúhame na tenké pásy. Takisto na drobno pokrájane mrkvu, zemiaky a zeler.
  • Zeleninu vložíme do hrnca spolu so soľou, čiernym korením a bobkovým listom. Zalejeme 2 l vody, privedieme do varu a potom na malom stupni varíme 40 minút.
  • Rajčiny ošúpeme. Spolu s paprikami pokrájame na drobno. Takisto cviklu pokrájame na drobno.
  • Na oleji a troche oleja opečieme 1 cibuľu pokrájanú na drobno. Pridáme rajčiny, papriky a cviklu a za miešania 5-10minút dusíme. Pridáme rajčinový pretlak a miešame až sa začne prilepovať na spodok panvice.
  • Potom zeleninovú zmes pridáme k polievke a varíme ďaľších 20 minút.
  • Na záver dochucujeme polievku vodou zo zaváraných uhoriek a na jemno posekanými bylinkami- najmä kôpor by nemal chýbať. Výsledkom by mala byť jemne sladko-kyslá hustá polievka.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.