Nenáročný koláč pri ktorom nepotrebujete žiaden mixer či váhu. Všetky suroviny si odmeriate pomocou lyžice alebo hrnčeka s objemom 200ml. Táto obmena banánového chlebu je plná aróm škorice, perníkového korenia spolu s veľkým množstvom chrumkavých vlašských orechov. Jednoduchý recept na pečenie, ktorý zvládnu aj deti.
Suroviny:
- 3 zrelé banány (ca. 450g)
- 1 šálka cukru (ja som použila trstinový pre jeho karamelovú arómu)
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1 šálka (rastlinného) mlieka
- 2 šálky múky
- 1 balenie (40g) vanilkového pudingového prášku
- 1/2 šálky rozpusteného rastlinného tuku/oleja
- 2 PL zomletých ľanových semiačok
- 5 PL vody
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 1 šálka vlašských orechov posekaných na drobno
- 1 PL perníkového korenia
- 1 PL mletej škorice
- Štipka soli
Postup:
- Banány rozmágame vidličkou, pokvapkáme citrónovou šťavou. Potom pridáme cukor a ďalej ich vidličkou miešame až sa cukor kompletne roztopí.
- Rastlinné mlieko nahrejeme aj s rastlinným maslom a miešame až sa maslo roztopí.
- Na jemno zomleté ľanové semiačka zmiešame s vodou a necháme 5 minút postáť.
- Múku preosejeme do misky spolu s pudingovým škrobom. Pridáme soľ, vanilkový cukor a prášok do pečiva.
- Potom pridáme banánovú zmes a ľanové semiačka ako aj škoricu a perníkové korenie. Premiešame.
- Na záver posekáme vlašské orechy a tieto primiešame do cesta.
- Cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie a pečieme pri 180C ca. 40 minút.
- Pred vyklopením z formy necháme najskôr kompletne vychladnúť.