Nenáročný koláč pri ktorom nepotrebujete žiaden mixer či váhu. Všetky suroviny si odmeriate pomocou lyžice alebo hrnčeka s objemom 200ml. Táto obmena banánového chlebu je plná aróm škorice, perníkového korenia spolu s veľkým množstvom chrumkavých vlašských orechov. Jednoduchý recept na pečenie, ktorý zvládnu aj deti.
Suroviny:
- 3 zrelé banány (ca. 450g)
- 1 šálka cukru (ja som použila trstinový pre jeho karamelovú arómu)
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1 šálka (rastlinného) mlieka
- 2 šálky múky
- 1 balenie (40g) vanilkového pudingového prášku
- 1/2 šálky rozpusteného rastlinného tuku/oleja
- 2 PL zomletých ľanových semiačok
- 5 PL vody
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 1 šálka vlašských orechov posekaných na drobno
- 1 PL perníkového korenia
- 1 PL mletej škorice
- Štipka soli

Postup:
- Banány rozmágame vidličkou, pokvapkáme citrónovou šťavou. Potom pridáme cukor a ďalej ich vidličkou miešame až sa cukor kompletne roztopí.
- Rastlinné mlieko nahrejeme aj s rastlinným maslom a miešame až sa maslo roztopí.
- Na jemno zomleté ľanové semiačka zmiešame s vodou a necháme 5 minút postáť.
- Múku preosejeme do misky spolu s pudingovým škrobom. Pridáme soľ, vanilkový cukor a prášok do pečiva.
- Potom pridáme banánovú zmes a ľanové semiačka ako aj škoricu a perníkové korenie. Premiešame.
- Na záver posekáme vlašské orechy a tieto primiešame do cesta.
- Cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie a pečieme pri 180C ca. 40 minút.
- Pred vyklopením z formy necháme najskôr kompletne vychladnúť.
Ak vás môj recept zaujal, nezabudnite sa prihlásiť na odber newlstettra, kde budete dostávať rôzne BONUSY ako E-knihy s receptami, zľavy, kurzy varenia ZADARMO a aktuálne rozosielam odberateľom Tabuľku náhradných surovín, ktorú určite využijete skvelo pri varení, či pečení.
Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.
-
5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate
Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto? Čučoriedky Čučoriedky sú známe ako najzdravší druh ovocia, ktorý zabraňuje vzniku mnohých chorôb. Sú bohatým zdrojom vlákniny a vitamínov C, K, A, E a vitamínov skupiny B, ako aj minerálnych látok, ako sú železo, mangán, […]
-
Cviklový šalát s fazuľou
Moja susedka ma vždy nanovo dokáže inšpirovať novými nápadmi na šalát. Volám ju šalátová kráľovna. Tak aj tento cviklovo- fazuľkový vznikol na spoločnej grilovačke a super nám zachutil. Suroviny: Postup:
-
Výborné jednohubky z červenej šošovice
Toto jedlo patrí medzi moje obľúbené predkrmy- chutné bezmäsité karbonátky plné aróm, k tomu chrumkavý šalát. Počas leta je to tiež výborný hlavný pokrm. Originálne pocházdza tento pokrm z Turecka kde sa servírujú v šalátovom liste poliaté črstvým citrónom. Suroviny: Postup: Pozrite si aj ďaľšie nápady na bezmäsité a vegan […]