Nenáročný koláč pri ktorom nepotrebujete žiaden mixer či váhu. Všetky suroviny si odmeriate pomocou lyžice alebo hrnčeka s objemom 200ml. Táto obmena banánového chlebu je plná aróm škorice, perníkového korenia spolu s veľkým množstvom chrumkavých vlašských orechov. Jednoduchý recept na pečenie, ktorý zvládnu aj deti.
Suroviny:
- 3 zrelé banány (ca. 450g)
- 1 šálka cukru (ja som použila trstinový pre jeho karamelovú arómu)
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1 šálka (rastlinného) mlieka
- 2 šálky múky
- 1 balenie (40g) vanilkového pudingového prášku
- 1/2 šálky rozpusteného rastlinného tuku/oleja
- 2 PL zomletých ľanových semiačok
- 5 PL vody
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 1 šálka vlašských orechov posekaných na drobno
- 1 PL perníkového korenia
- 1 PL mletej škorice
- Štipka soli
Postup:
- Banány rozmágame vidličkou, pokvapkáme citrónovou šťavou. Potom pridáme cukor a ďalej ich vidličkou miešame až sa cukor kompletne roztopí.
- Rastlinné mlieko nahrejeme aj s rastlinným maslom a miešame až sa maslo roztopí.
- Na jemno zomleté ľanové semiačka zmiešame s vodou a necháme 5 minút postáť.
- Múku preosejeme do misky spolu s pudingovým škrobom. Pridáme soľ, vanilkový cukor a prášok do pečiva.
- Potom pridáme banánovú zmes a ľanové semiačka ako aj škoricu a perníkové korenie. Premiešame.
- Na záver posekáme vlašské orechy a tieto primiešame do cesta.
- Cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie a pečieme pri 180C ca. 40 minút.
- Pred vyklopením z formy necháme najskôr kompletne vychladnúť.
Ak vás môj recept zaujal, nezabudnite sa prihlásiť na odber newlstettra, kde budete dostávať rôzne BONUSY ako E-knihy s receptami, zľavy, kurzy varenia ZADARMO a aktuálne rozosielam odberateľom Tabuľku náhradných surovín, ktorú určite využijete skvelo pri varení, či pečení.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Domáce rezance ako od starej mamy
Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.
-
Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín
Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?
-
Šťavnaté rezy Margot
Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej […]