Hrnčekový banánový chlieb so škoricou (banana bread), vegan Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Hrnčekový banánový chlieb so škoricou (banana bread), vegan

Nenáročný koláč pri ktorom nepotrebujete žiaden mixer či váhu. Všetky suroviny si odmeriate pomocou lyžice alebo hrnčeka s objemom 200ml. Táto obmena banánového chlebu je plná aróm škorice, perníkového korenia spolu s veľkým množstvom chrumkavých vlašských orechov. Jednoduchý recept na pečenie, ktorý zvládnu aj deti.

Suroviny:

  • 3 zrelé banány (ca. 450g)
  • 1 šálka cukru (ja som použila trstinový pre jeho karamelovú arómu)
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 šálka (rastlinného) mlieka
  • 2 šálky múky
  • 1 balenie (40g) vanilkového pudingového prášku
  • 1/2 šálky rozpusteného rastlinného tuku/oleja
  • 2 PL zomletých ľanových semiačok
  • 5 PL vody
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 šálka vlašských orechov posekaných na drobno
  • 1 PL perníkového korenia
  • 1 PL mletej škorice
  • Štipka soli

Postup:

  • Banány rozmágame vidličkou, pokvapkáme citrónovou šťavou. Potom pridáme cukor a ďalej ich vidličkou miešame až sa cukor kompletne roztopí.
  • Rastlinné mlieko nahrejeme aj s rastlinným maslom a miešame až sa maslo roztopí.
  • Na jemno zomleté ľanové semiačka zmiešame s vodou a necháme 5 minút postáť.
  • Múku preosejeme do misky spolu s pudingovým škrobom. Pridáme soľ, vanilkový cukor a prášok do pečiva.
  • Potom pridáme banánovú zmes a ľanové semiačka ako aj škoricu a perníkové korenie. Premiešame.
  • Na záver posekáme vlašské orechy a tieto primiešame do cesta.
  • Cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie a pečieme pri 180C ca. 40 minút.
  • Pred vyklopením z formy necháme najskôr kompletne vychladnúť.

Ak vás môj recept zaujal, nezabudnite sa prihlásiť na odber newlstettra, kde budete dostávať rôzne BONUSY ako E-knihy s receptami, zľavy, kurzy varenia ZADARMO a aktuálne rozosielam odberateľom Tabuľku náhradných surovín, ktorú určite využijete skvelo pri varení, či pečení.

Newsletter Signup Form
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
12,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

229 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Zvládnite prílohy ako ryža, bulgur a kuskus

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím, ako zvládnuť prípravu príloh, od dokonale nadýchanej ryže až po výdatný bulgur a aromatický kuskus. Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

  • Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Ahojte, minulý rok cez jeseň som akosi dostala chuť vyskúšať kváskovanie, veď pocitovo všetci naokolo vyrábali chutné domáce chlebíky z kvásku a vyzeralo to tak jednoduché. Veľmi ma rýchlo prešlo počiatočné nadšenie keď som asi až na 3. pokus vyrobila kvások, čo vyzeral ako kvások (a nie ako rozmočená múka) […]


  • Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Tieto pečené zemiaky na spôsob amerických zemiakov majú 2 tajné prísady, ktoré ich robia tak jedinečné chuťou. Tou jednou je postrúhaný parmezán, ktorý počas pečenia vytvorí na zemiakoch krásne chrumkavú vrstvu. A tou druhou je sušená cibuľka, krásne aromatická ale nie tak intenzívna ako čerstvá cibuľa. Naozaj skvelá príloha z […]


  • Lahodný hrčekový tvarohový strúhaný koláč na plech

    Lahodný hrčekový tvarohový strúhaný koláč na plech

    Tento lahodný hrnčekový tvarohový strúhaný koláč je nielen ľahko pripravený ale kombinácia chutného maslového kakaového cesta a cheesecake podobnej plnky vás určite uchvátia. Je to okrem toho hrnčekový recept, na váženie si postačíte s hrnčekom z objemom 250ml. Prečo sa oplatí vykúšať tento recept Vyrobiť túto lahodnú pochúťku je radosť […]


  • Skvelá príloha pečený karfiól

    Skvelá príloha pečený karfiól

    Vyskúšali ste už niekedy pečený karfiol? Karfiól možno okrem klasickej prípravy varením, upraviť tepelne aj pečením alebo grilovaním. Takto pripravený karfiól dostane úplne inú chuť aj arómu a zostáva mu mierne chrumkavá konzistencia. Skvelá príloha či už ku kuracím prsiam pripravených na prírodno alebo aj k cestovinám. Pri tomto spôsobe […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*