Hrnčekový banánový chlieb so škoricou (banana bread), vegan

Hrnčekový banánový chlieb so škoricou (banana bread), vegan

Nenáročný koláč pri ktorom nepotrebujete žiaden mixer či váhu. Všetky suroviny si odmeriate pomocou lyžice alebo hrnčeka s objemom 200ml. Táto obmena banánového chlebu je plná aróm škorice, perníkového korenia spolu s veľkým množstvom chrumkavých vlašských orechov. Jednoduchý recept na pečenie, ktorý zvládnu aj deti.

Suroviny:

  • 3 zrelé banány (ca. 450g)
  • 1 šálka cukru (ja som použila trstinový pre jeho karamelovú arómu)
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 šálka (rastlinného) mlieka
  • 2 šálky múky
  • 1 balenie (40g) vanilkového pudingového prášku
  • 1/2 šálky rozpusteného rastlinného tuku/oleja
  • 2 PL zomletých ľanových semiačok
  • 5 PL vody
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 šálka vlašských orechov posekaných na drobno
  • 1 PL perníkového korenia
  • 1 PL mletej škorice
  • Štipka soli

Postup:

  • Banány rozmágame vidličkou, pokvapkáme citrónovou šťavou. Potom pridáme cukor a ďalej ich vidličkou miešame až sa cukor kompletne roztopí.
  • Rastlinné mlieko nahrejeme aj s rastlinným maslom a miešame až sa maslo roztopí.
  • Na jemno zomleté ľanové semiačka zmiešame s vodou a necháme 5 minút postáť.
  • Múku preosejeme do misky spolu s pudingovým škrobom. Pridáme soľ, vanilkový cukor a prášok do pečiva.
  • Potom pridáme banánovú zmes a ľanové semiačka ako aj škoricu a perníkové korenie. Premiešame.
  • Na záver posekáme vlašské orechy a tieto primiešame do cesta.
  • Cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie a pečieme pri 180C ca. 40 minút.
  • Pred vyklopením z formy necháme najskôr kompletne vychladnúť.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.