Karamelizované mandle

Máte radi mandle aké možno zakúpiť na vianočných trhoch? Pekne obalené vo vrstve karamelu? Takéto chrumkavé oriešky si ľahko môžete pripraviť aj doma.

Potrebujete:

  • 250 celých mandlí
  • 4 Pl kryštálového cukru
  • 1 Pl mletej škorice
  • 50 ml teplej vody

Postup

  • Do väčšieho hrnca alebo na panvicu nasypeme cukor.
  • Ten zohrievame až do zhnednutia za stáleho miešania. Miešame len krúživým pohybom hrnca, nie varechou.
  • Akonáhle začne cukor byť tekutý a dostane karamelivú farbu, prilejeme horúcu vodu a pridáme škoricu.
  • Opäť necháme zohrievať a miešame, tentoraz varechou, až sa všetok cukor rozpustí a zmes dostane sirupovitú, lepkavú konzistenciu.
  • Potom pridáme celé mandle, premiešame a odstavíme z ohňa.
  • Mandle nasypeme na plech vyložený papierom na pečenie. Dbáme na to, aby sa mandle podľa možnosti nedotýkali.
  • Takto necháme schnúť aspoň 24 hodín.

Pozri tiež video k receptu- Caramelised almonds

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.