Jedným z veľmi chutných využití zvyšných bielkou z vianočného pečenia je na výrobu takychto orechových laskoniek. Ja som spracovala mandle, ale takisto chutné sú aj s vlašskými či lieskovými orieškami. Plnka je zmesou chuti nutelli s kávovou arómou a fantasticky dopĺňa orieškovú chuť laskoniek.
Potrebujete:
- 3 bielka
- 80g cukru
- 1Pl štavy z citróna
- 200g pomletých mandlí
- 50g posekaných mandlí
Na plnku potrebujete:
- 100g mäkkého masla izbovej teploty
- 3 Pl nutelli
- 2 Pl práškového cukru
- 1 Pl instantnej kávy (Velvet)
Postup:
- V hrnci si dáme zovrieť vodu.
- Do nerezovej misky dáme bielka s cukrom a misku postavíme nad hrniec. Nad parou miešame metličkou 3 minúty.
- Potom bielka zložíme z pary a mixérom ich šľaháme asi ešte 5 minút do tuhého snehu.
- Prisypeme postrúhané a posekané orechy. Už len mierne primiešame k bielkom.
- Na laskonky existujú špeciálne formy, vďaka ktorým majú neskôr rovnaký kruhový alebo elipsovitý tvar. Ja také nemám, tak som použila formu na dolky. Kdo ani také doma nemá môže kruhy tvarovať pomocou cukrárenského vrecka. Dôležité je len, aby mali rovnaký tvar a podľa možnosti aj rovnakú hrúbku.
- Pečieme len 5 minút v predhriatej rúre pri 180C ,rúru nesmieme pri tom otvoriť (alternatívne 10 minút ak sme trúbu nepredhriali). Potom trúbu vypneme a necháme ich dôjsť až rúra úplne vychladne. Odoberieme z plechu až keď vychladnú nakoľko horúce sú ešte krehké a mohli by sa polámať.
- Na krém dáme do misky maslo, nutellu, práškový cukor a instantnú kávu. Šľaháme až sa suroviny spoja.
- Potom plnku pomocou cukrárenského vrecka nanesieme na jednu laskonku a na ňu pritlačíme druhú.
- Takto pripravené necháme aspoň hodinu oddychovať v chlade nech plnka ztuhne a sa dobre spojí so sušienkami.
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Orechové laskonky s nuttela krémom
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.