Orechové laskonky s nuttela krémom

Orechové laskonky s nuttela krémom

Jedným z veľmi chutných využití zvyšných bielkou z vianočného pečenia je na výrobu takychto orechových laskoniek. Ja som spracovala mandle, ale takisto chutné sú aj s vlašskými či lieskovými orieškami. Plnka je zmesou chuti nutelli s kávovou arómou a fantasticky dopĺňa orieškovú chuť laskoniek.

Potrebujete:

  • 3 bielka
  • 80g cukru
  • 1Pl štavy z citróna
  • 200g pomletých mandlí
  • 50g posekaných mandlí

Na plnku potrebujete:

  • 100g mäkkého masla izbovej teploty
  • 3 Pl nutelli
  • 2 Pl práškového cukru
  • 1 Pl instantnej kávy (Velvet)

Postup:

  • V hrnci si dáme zovrieť vodu.
  • Do nerezovej misky dáme bielka s cukrom a misku postavíme nad hrniec. Nad parou miešame metličkou 3 minúty.
  • Potom bielka zložíme z pary a mixérom ich šľaháme asi ešte 5 minút do tuhého snehu.
  • Prisypeme postrúhané a posekané orechy. Už len mierne primiešame k bielkom.
  • Na laskonky existujú špeciálne formy, vďaka ktorým majú neskôr rovnaký kruhový alebo elipsovitý tvar. Ja také nemám, tak som použila formu na dolky. Kdo ani také doma nemá môže kruhy tvarovať pomocou cukrárenského vrecka. Dôležité je len, aby mali rovnaký tvar a podľa možnosti aj rovnakú hrúbku.
  • Pečieme len 5 minút v predhriatej rúre pri 180C ,rúru nesmieme pri tom otvoriť (alternatívne 10 minút ak sme trúbu nepredhriali). Potom trúbu vypneme a necháme ich dôjsť až rúra úplne vychladne. Odoberieme z plechu až keď vychladnú nakoľko horúce sú ešte krehké a mohli by sa polámať.
  • Na krém dáme do misky maslo, nutellu, práškový cukor a instantnú kávu. Šľaháme až sa suroviny spoja.
  • Potom plnku pomocou cukrárenského vrecka nanesieme na jednu laskonku a na ňu pritlačíme druhú.
  • Takto pripravené necháme aspoň hodinu oddychovať v chlade nech plnka ztuhne a sa dobre spojí so sušienkami.

Pozri tiež video k receptu- https://youtube.com/shorts/st4y4nQYLUs?feature=share

Orechové laskonky s nuttela krémom

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*