HomePecieme Vláčny tvarohový koláč bez múky

Vláčny tvarohový koláč bez múky

Posted in : Pecieme, Sladké on by : lydia.argilli Značky:, , ,

Tento koláč je výborným spôsobom ako využiť 1kg tvarohu. Cesto je veľmi vláčne a nadýchané, a tiež raz-dva hotové. Chutná dobrota.

Potrebujete:

  • 1kg jemného tvarohu
  • 4 vajíčka
  • 350ml mlieka
  • 2 balenia vanilkového pudingového prášku
  • 3Pl detskej krupice
  • 150g kr.cukru + 4pl
  • 1 vanilkový cukor
  • 150g masla izbovej teploty

Na šľahačku

  • 250ml šľahačkovej smotany
  • 4Pl práškového cukru
  • 1 stužovač smotany

Postup:

  • Najskôr si pripravíme hustý puding. Na to dáme do hrnca zohriať 300ml mlieka. V zvyšných 50ml zmiešame 1 pudingový prášok, 4Pl kr. Cukru, vanilkový cukor a krupicu.
  • Keď mlieko zovrie, vlejeme pudingovú zmes a za stáleho miešanie uvaríme hustý puding. Ten dáme dôkladne vychladnúť (najlepšie von).
  • Vajíčka rozdelíme na bielka a žĺtka. Bielka vyšľaháme do tuhej peny a odložíme stranou.
  • Žĺtka dáme do vysokej miske spolu s cukrom a vyšľaháme ich do tuhej peny. Pridáme mäkké maslo a zašľaháme ho do zmesy.
  • Potom pridáme vychladnutý puding, tvaroh a pudingový prášok. Všetko dobre premiešame.
  • Na záver prišľaháme opatrne bielkový sneh aby vzniklo pekne nadýchané cesto.
  • Plech na pečenie si vyložíme papierom na pečenie (kdo chce vysoký koláč zvolí formu s rozmerom 25×25, kdo nižší berie klasický plech s 25x35cm). Cesto nalejeme na plech a pri 180C necháme 1 hodinu piecť. Posledných 15 minút koláč prikryjeme alobalom aby moc nezhnedol.
  • Keď koláč vychladne, tak vyšľaháme šľahačku s cukrom a stužovačom do tuha a nanesieme na koláč. Kdo chce, ozdobí povrch zaváraným alebo čerstvým ovocím.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial