Dvojfarebná kakaová roláda

Kdo má pozná vie, že rada pečiem rolády lebo sú rýchlo hotové a chutia výborne. Pre mňa osobne je to chutný desert, ktorý aj pekne vyzerá. Takisto výborný zákusok ku káve.

Na cesto potrebujete:

  • 3 veľké vajíčka
  • 70g kr. cukru
  • 30g kakaového prášku
  • 90g hl. múky
  • 1čl prášku do pečiva
  • štipka soli

Na svetlú plnku potrebujete:

  • 200ml mlieka
  • 1 balenie kokosového pudingového prášku
  • 2PL kr. cukru
  • 50g masla izbovej teploty

na tmavú plnku potrebujete:

  • 200ml mlieka
  • 1 balenie kakaového pudingového prášku
  • 3PL kr. cukru
  • 50g masla izbovej teploty
  • 125g jemného krémoviteho syru (Lučina/Mascarpone)

Okrem toho:

  • 100g čokolády na varenie
  • 1čl kokosového tuku (alebo oleja)

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom a štipkou soli do tuhej peny. Postupne pridávame múku a kakao ako aj prášok do pečiva.
  • Miešame len minimálne, aby sa zbytočným šľahaním nestratili vzduchové bublinky, ktoré robia piškótu nadýchanou.
  • Hotové cesto vylejeme na veľký plech vyložený s papierom na pečenia a cesto rovnomerne rozotrieme. Pečieme v predhriatej rúre pri 160⁰C piecť ca. 10-15min. do zhnednutia.
  • Počas pečenia si pripravíme 1 kuchynskú utierku. Tú namáčame vo vode a vyžmýkame, potom rozprestrieme na pracovnú plochu.
  • Upečenú roládu ešte horúcu položíme aj s papierom na pečenie na mokrú kuchynskú utierku a cesto aj s utierkou zarolujeme (nevyvýjať zbytočný tlak aby sa cesto nezlomilo). Potom ju necháme takto zamotanú kompletne vychladnúť.
  • Medzitým si pripravíme plnky. Na svetlú plnku dáme do hrnca zohrievať 150ml mlieka. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame pudingový prášok s cukrom a keď mlieko zovrie, vlejeme pudingovú zmes a intenzívne miešame až puding zhustne. Potom ho nechám úplne vychladnúť. Keď je studený mixérom primiešame maslo. Plnku opatrne nanesieme na rozvinutú roládu po celej ploche.
  • Na tmavú plnku postup zopakujeme. Do hrnca zohrievať 150ml mlieka. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame pudingový prášok s cukrom a keď mlieko zovrie, vlejeme pudingovú zmes a intenzívne miešame až puding zhustne. Potom ho nechám úplne vychladnúť. Keď je studený mixérom primiešame maslo a jemný krémovitý syr. Plnku nanesieme opatrne na svetlú plnku a opäť po celej ploche nanesieme.
  • Roládu opatrne zarolujeme tak, aby bol spoj cesta na spodku rolády.
  • Nad parou zohrejeme čokoládu s kokosovým tukom a tú nanesieme na vrch rolády. Na záver necháme roládu stuhnúť aspoň hodinu v chlade.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*