Krémovitá rajčinová polievka s ryžou

Ako dieťa nám mama často pripravovala rajčinovú polievku s ryžou. Dodnes ju rada pripravujem, lebo chutí nielen mne ale rovnaký úspech má tiež u mojích detí. Nielen, že je táto rýchlo hotová, ale tiež krásne zohreje a hlavne zasýti.

Potrebujete:

  • 750ml rajčinového pretlaku passata
  • 750ml vody/vývaru
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2PL hl. múky
  • 2 kocky cukru
  • 1 espresso šálka ryže (Basmati)
  • 1 mrkva, kus celeru
  • soľ, čierne korenie, bobkový list

Postup:

  • Cibuľu pokrájame na drobno a necháme v hrnci opekať do sklovita. Ku koncu pridáme na drobno pokrájaný cesnak a posypeme múkou.
  • Krátko spolu opražíme. Keď začne múka hnednúť, zalejeme pretlakom a dobre rozmiešame, aby zanikli všetky hrudky.
  • Potom do fľašky od rajčinovej štavy naberieme vodu a pridáme to isté množstvo vody (kdo má doma, môže nahradiť vodu silným vývarom).
  • Osolíme, dáme variť a necháme krátko prevrieť. Potom rozmixuejem ponorným mixérom do hladka.
  • Vrátime na sporák a pridáme ryžu, ošúpanú mrkvu (v kuse) a kus celeru ako aj bobkový list.
  • Takto necháme za občastného miešania variť 15-20min.
  • Potom vyberieme mrkvu, celer a bobkový list a polievku dochutíme cukrom, čiernym korením prípadne soľou.
  • Výborne chutí najmä posypaná strúhaným tvrdým syrom.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*