Slane_semrole

Slané syrové šemrole

Toto jedlo je idálnym rýchlym pohostením pre nečakanú návštevu. Jedinou pomockou k jeho príprave, ktorú treba mať doma, sú malé kovové formičky vo forme šuľca, na ktoré sa šemrole namotávajú.

Potrebujete:

  • 1 lístkové cesto
  • 250g jemného krémovitého syru (mascarpone/lučina)
  • 1 kyslá smotana
  • 150g tvrdého syra (napr. Gouda alebo Eidam)
  • 1 cesnakový strúčik
  • soľ, čierne korenie
  • Formičky na šemrole

Postup:

  • Lístkové cesto si vyroľujeme na tenko do formy obdĺžnika a pokrájame ho na rovnako veľké, ca. 1 cm, hrubé pásiky. Celkovo by malo výjsť ca. 20ks.
  • Potom na každú formičku omotáme jeden pás cesta tak, aby sa cesto pri točení mierne prekrývalo a vytvorilo formu špirály.
  • Takto pripravené cesto dáme pri 180C ca. 15min. piecť do zlatista.
  • Následne počkáme až cesto úplne vychladne. Potom opatrne zvnútra cesta vyberieme kovové formičky.
  • Na plnku si zmiešame krémovitý syr spolu s kyslou smotanou a zmes dochutíme soľou, čiernym korením a roztlačeným cesnakom.
  • Pomocou cukrárenskej špricky nanesieme plnku do vnútra šemrole tak, aby z oboch strán trochu plnky vytieklo.
  • Do misky si nastrúhame syr na jemno. Potom do postrúhaného syru opatrne namočíme obe strany šemrole. Syr sa nalepí na vytekajúcu plnku.
  • Takto pripravené šemrole možno ihneď servírovať.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*