Pre mňa osobne ten najlepší krémeš. Tento na rozdiel od klasických nemá plnku z pudingu ale z hrubej múky a vajíčok. Plnka je nielen chutná ale aj pevná a super sa s ňou pracuje.
Na túto výbornu plnku potrebujete:
- 1,2l mlieka
- 150g kr.cukru
- 160g hrubej múky
- 1 vanilkový pudingový prášok
- 3 vajíčka
- 200g masla
- 1 vanilkový cukor
- (Kdo chce môže pridať tiež trošku rumu)
Okrem toho:
- 2 pláty lístkového cesta
- 150g čokoládovej polevy
- 500ml šľahačkovej smotany
- 1 stužovač smotany
- 2-3pl pr. Cukru
Postup:
- Pláty lístkového cesta dáme na plech, poprepichujeme vidličkou na viacerých miestach a necháme pri 180C ca. 15-20 min. piecť do zlatista.
- Medzitým si pripravíme plnku. Na to 1l mlieka privedieme do varu spolu s maslom.
- Mezitým rozmiešame v zvyšnom mlieku (200ml) hrubú múku so žĺtkami, cukrom, vanilkovým pudingom a vanilkovým cukrom.
- Bielka vyšľaháme do tuha.
- Ked mlieko začne vrieť, pridáme doňho zmes z hrubej múky a miešame pokiaľ nevznikne hrubá kaša. Potom stiahneme z ohňa a do ešte horúcej zmesy primiešame sneh z bielkov.
- Všetko dobre premiešame aby neboli hrudky (vďaka vysokej teplote kaše sa bielok takisto uvarí počas miešania v rámci ostatnej kaše a zanechá ju pekne nadýchanú).
- Ešte teplú krémešovú plnku nanesieme na upečené lístkové cesto.
- Čokoládovú polevu necháme nad parou roztopiť. Druhý plát lístkového cesta potom polejeme čokoládou a ešte za tekutej čokolády pokrájame plát na štvorce. Tak ich necháme stuhnúť.
- Keď vanilková zmes stuhne, vyšľaháme smotanu spolu so stužovačom a cukrom do tuhej šľahačky a tú nanesieme na vanilkovú zmes.
- Na záver položíme pláty cesta s čokoládou a necháme aspoň hodinu pred servírovaním oddychovať.