Túto natierku pripravujem doma pravidelne. Nielen, že je rýchlo hotová ale je aj zdravá a chutí aj deťom. V obmene, s pridaním väčšieho množstva bieleho johurtu, je tiež výborná ako dip, napríklad k chrumkavým pečeným americkým zemiakom.
Potrebujete:
- 500g jemného tvarohu
- 200 g kyslej smotany
- 200g bieleho jogurtu (najlepšie gréckeho)
- Za hrsť pažítky pokrájanej na drobno
- zelená časť jarnej cibuľky pokrájaná na drobno
- 1-2 roztlačené cesnakové strúčiky
- soľ, čierne korenie
Postup:
- Tvaroh, jogurt a smotanu zmiešať. Ochutiť cesnakom, soľou a čierným korením.
- Na záver pridať cibuľku a pažítku a dobre premiešať.
V chladničke skladovaná vydrží aj 1 týždeň. Najlepšie chutí s čerstvým pečivom.
Pingback: Mozarella zemiaky – Recepis.sk