Tvarohová lahodná pomazánka

Túto natierku pripravujem doma pravidelne. Nielen, že je rýchlo hotová ale je aj zdravá a chutí aj deťom. V obmene, s pridaním väčšieho množstva bieleho johurtu, je tiež výborná ako dip, napríklad k chrumkavým pečeným americkým zemiakom.

Potrebujete:

  • 500g jemného tvarohu
  • 200 g kyslej smotany
  • 200g bieleho jogurtu (najlepšie gréckeho)
  • Za hrsť pažítky pokrájanej na drobno
  • zelená časť jarnej cibuľky pokrájaná na drobno
  • 1-2 roztlačené cesnakové strúčiky
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  • Tvaroh, jogurt a smotanu zmiešať. Ochutiť cesnakom, soľou a čierným korením.
  • Na záver pridať cibuľku a pažítku a dobre premiešať.

V chladničke skladovaná vydrží aj 1 týždeň. Najlepšie chutí s čerstvým pečivom.

One Comment

  1. Pingback: Mozarella zemiaky – Recepis.sk

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.