Mozarella zemiaky

Cez týždeň sa snažím zaradiť aspoň 2-3 krát bezmäsité jedlá. Tieto zemiaky sú rýchlo hotové a chutia výborne, najmä s čerstvým šalátom a jogurtovým dipom.

Postup:

  • Najskôr uvariť za 1,5kg zemiakov v šupke do mäkka. Nechať vychladnúť a ošúpať.
  • Potom pokrájať na menšie kusy a tie dať do vymastenej zapekacej formy. Osoliť, okoreniť rascou a sladkou červenou paprikou.
  • 2 Mozarely postrúhať hrubým strúhadlom. Pridať za 2 hrste posekanej petržlenovej vňate (alebo zelenej časti jarnej cibuľky). Okrem toho pridať 1 pretlačený cesnak a 6ks v oleji naložených sušených rajčín nakrájaných na drobno. Pridať tiež olej z paradajok, prípadne slnečnicový olej a dobre spolu premiešať.
  • Zmes naniesť na pripravené zemiaky a povch ešte pokvapkať olejom.
  • Potom nechať 30min. pri 200°C zapekať do chrumkava.

Recept na výborný dip tu – https://recepis.sk/2019/04/05/tvarohova-lahodna-pomazanka/

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*