Cestovinový šalát s kyslou smotanou

Tento šalát sa výborne hodí k pečenému či grilovanému mäsu. Jeho dressing je založený na kyslej smotane a je veľmi nenáročný na prípravu.

Suroviny:

  • 200g-250g cestovín

Na dressing potrebujete:

  • 250ml kyslej smotany
  • 2PL majonézy (možno vynechať ale dodá to dressingu lepšiu konzistenciu a okrem toho jemnú kyslosť)
  • 50ml šťavy zo zaváraných uhoriek
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  • Cestoviny uvaríme podľa návodu do mäkka. Optimálne sa hodia cestoviny ako penne, či fussili, ktoré sa miešaním s dressingom nezničia a udržia tvar.
  • Na uvedené množstvo dressingu treba uvariť ca. 200-250g cestovín.
  • Cestoviny zlejeme z vody a necháme kompletne vychladnúť.
  • Medzitým pokrájame na drobno zeleninu. Optimálne sa hodia tvrdšie druhy zeleniny ako jarná cibuľka, uhorky, kukurica, pór, červená paprika, atď. Alternatívne možno použiť zmes z konzervy či mrazenú zmes, ktorú zohrejeme vriacou vodou.
  • Na dressing zmiešame vo veľkej miske smotanu s majonézou, šťavou z uhoriek, roztlačeným cesnakom a dochutíme všetko soľou a čierným korením.
  • Pridáme už len pokrájanú zeleninu a vychladnuté cestoviny a všetko dobre premiešame.
  • Pred servírovaním je dobré nechať šalát aspoň pol hodinu v chlade.

2 komentáre

  1. Vynikající těstovinový salát i ostatní recepty se mi moc líbí, děkuji Zdena

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.