4 novembra, 2019
Cestovinový šalát s kyslou smotanou

Tento šalát sa výborne hodí k pečenému či grilovanému mäsu. Jeho dressing je založený na kyslej smotane a nenáročný na prípravu.
Na dressing potrebujete:
- 250ml kyslej smotany
- 2PL majonézy (možno vynechať ale dodá to dressingu lepšiu konzistenciu a okrem toho jemnú kyslosť)
- 1 strúčik cesnaku
- soľ, čierne korenia
Postup:
- Cestoviny uvariť podľa návodu do mäkka. Optimálne sa hodia cestoviny ako penne, či fussili, ktoré sa miešaním s dressingom nezničia a udržia tvar. Na uvedené množstvo dressingu treba uvariť ca. 200-250g cestovín.
- Cestoviny zliať z vody a nechať kompletne vychladnúť.
- Medzitým pokrájať na drobno zeleninu. Optimálne sa hodia tvrdšie druhy zeleniny ako jarná cibuľka, uhorky, kukurica, pór, červená paprika, atď.
- Na dressing zmiešať vo veľkej miske smotanu s majonézom, roztlačeným cesnakom a dochutiť všetko soľou a čierným korením.
- Pridať pokrájanú zeleninu a vychladnuté cestoviny a všetko dobre premiešať.
Please follow and like us:
2 thoughts
Vynikající těstovinový salát i ostatní recepty se mi moc líbí, děkuji Zdena
Ďakujem krásne za milé slová, som rada, že sa vám moje recepty páčia ?