Lahodná krémovitá mrkvová omáčka bez gluteínu

Táto lahodná omáčka je výbornou prílohou k pečenému mäsu, knedli, či cestovinám.  Omáčka neobsahuje gluteín.

Postup:

  • 3 ks mrkvy ošúpať a pokrájať na plátky. 2 zemiaky ošúpať a takisto pokrájať na drobno ako aj pokrájať 1 cibuľu.
  • Na 2PL masla a 1 čl oleja opiecť 1 cibuľku pokrájanú na drobno do zlatista.
  • Pridať mrkvu ako aj zemiaky a krátko popražiť spolu, potom zaliať 250ml vody. Osoliť, okoreniť čierným korením a v zakrytom hrnci 15min. dusiť.
  • Potom pár kusov mrkvy vybrať a odložiť stranou na ozdobu a zvyšok rozmixovať ponorným mixérom do hladka. Pridať 100ml sladkej smotany ako aj 1 čl octu a dobre premiešať.
  • Podľa chute ešte dochutiť soľou, prípadne cukrom a pridať na drobno posekanú petržlenovú vňať. Nakoľko omačka obsahuje zemiaky, nieje žiadne dohusťovanie múkou nutné. Omáčka je krásne hustá.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*