Tieto rezy sú ľahké na prípravu, ale výnimočne chutné. Tvarohová zmes v kombinácii s mierne kyslou ovocnou zmesou je výborným osviežením do letných dní.
Základné piškótové cesto: https://recepis.sk/2019/03/03/zakladne-piskotove-cesto/
Okrem toho:
- 500g jemného tvarohu
- 250g creme fraiche
- 250g sladká šľahačková smotana
- 1 balenie dretenej želatíny
- 3PL vody
- 500g nektarinierk bez šupky
- 500ml vody
- 80g pr. cukru
- 100ml kr. Cukru
- 1 Vanilkový cukor
- 2 balenia čírej tortovej želatiny
- 2PL vody
Postup:
- Cesto pripraviť podľa základného receptu a vyliať do obdĺžnikovej formy (22x30cm) na pečenie vystlatej papierom na pečenie. Piecť pri 160C ca. 35min. do zlatista. Potom nechať cesto dôkladne vychladnúť.
- Na plnku najskôr dať drtenú želatínu do hrnca a pridať 3PL vody. Dať na sporák a mierne nahriať za stáleho miešania. Želatína nesmie vrieť, inak by sa už neroztopila, takže naozaj len mierne nahriať a miešať.
- Tvaroh zmiešať s práškovým cukrom, smotanou a cereme fraiche. Pridať ešte vanilkový cukor. Potom odobrať za PL zmesy a pridať k rozpustenej želatíne, dobre premiešať. Potom vliať do zvyšnej tvarohovej zmesy a všetko dobre premiešať.
- Okolo piškóty umiestniť cukrárenskú obruč a na ňu naliať tvarohovú zmes. Dať do chladničky aspoň na 1 hodinu.
- Potom nektarinky ošúpať, pokrájať na rovnako veľké kúsky. Zaliať vodou a pridať cukor. Nechať 15min. variť. V troche vode rozmiešať tortovú želatínu a vliať do vriacej zmesy s nektarinkami a dobre premiešame.
- Zmes nechať 10min chladnúť a naliať na tvarohovú zmes. Opäť vrátiť do chladničky a nechať aspoň 3 hodiny odpočívať.