Letné tvarohové rezy s nektarinkou

Tieto rezy sú ľahké na prípravu, ale výnimočne chutné. Tvarohová zmes v kombinácii s mierne kyslou ovocnou zmesou je výborným osviežením do letných dní.

Základné piškótové cesto: https://recepis.sk/2019/03/03/zakladne-piskotove-cesto/

Okrem toho:

  • 500g jemného tvarohu
  • 250g creme fraiche
  • 250g sladká šľahačková smotana
  • 1 balenie dretenej želatíny
  • 3PL vody
  • 500g nektarinierk bez šupky
  • 500ml vody
  • 80g pr. cukru
  • 100ml kr. Cukru
  • 1 Vanilkový cukor
  • 2 balenia čírej tortovej želatiny
  • 2PL vody

Postup:

  • Cesto pripraviť podľa základného receptu a vyliať do obdĺžnikovej formy (22x30cm) na pečenie vystlatej papierom na pečenie. Piecť pri 160C ca. 35min. do zlatista. Potom nechať cesto dôkladne vychladnúť.
  • Na plnku najskôr dať drtenú želatínu do hrnca a pridať 3PL vody. Dať na sporák a mierne nahriať za stáleho miešania. Želatína nesmie vrieť, inak by sa už neroztopila, takže naozaj len mierne nahriať a miešať.
  • Tvaroh zmiešať s práškovým cukrom, smotanou a cereme fraiche. Pridať ešte vanilkový cukor. Potom odobrať za PL zmesy a pridať k rozpustenej želatíne, dobre premiešať. Potom vliať do zvyšnej tvarohovej zmesy a všetko dobre premiešať.
  • Okolo piškóty umiestniť cukrárenskú obruč a na ňu naliať tvarohovú zmes. Dať do chladničky aspoň na 1 hodinu.
  • Potom nektarinky ošúpať, pokrájať na rovnako veľké kúsky. Zaliať vodou a pridať cukor. Nechať 15min. variť. V troche vode rozmiešať tortovú želatínu a vliať do vriacej zmesy s nektarinkami a dobre premiešame.
  • Zmes nechať 10min chladnúť a naliať na tvarohovú zmes. Opäť vrátiť do chladničky a nechať aspoň 3 hodiny odpočívať.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*