HomePecieme Šľahačkové rezy z rastlinnej šľahačky

Šľahačkové rezy z rastlinnej šľahačky

Posted in : Pecieme, Zákusky on by : lydia.argilli Značky:, ,

Už viacero ľudí mi odporúčalo vyskúšať rastlinnú šľahačku. Vraj lepšie drží tvar a je trvácnejšia ako klasická živočíšna. Tak dnes som sa konečne k testovaniu dostala a tie superlatívy môžem len potvrdiť. Veľmi rýchlo je vyšľahaná a drží super tvar. Viem si tiež výborne predstaviť do krémešu kde ide vyššia vrstva šľahačky. A pri testovaní ešte vznikol aj tento výborný koláčik, moje deti skonštatovali že im pripomína Mliečne Kinderzy a koláčik bol raz dva zjedený.

Na piškótu potrebujete:

  • 4 vajíčka
  • 150g kr. Cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • ½ prášku do pečiva
  • 100ml oleja
  • 100ml vlažnej vody
  • 150g hl. Múky
  • 1 balenie čokoládového pudingového prášku
  • 2PL kakaa

Okrem toho:

  • 500ml rastlinnej šľahačky (kdo nemá môže samozrejme použiť aj klasickú zo stužovačom)
  • 50g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 2PL nutelli
  • 1 Balenie práškovej drtenej želatíny (na 500ml tekutiny)

Postup:

  • Bielka najskôr oddeliť a vyšľahať do pevného snehu. Odložiť stranou.
  • Potom vyšľahať žĺtka s cukrom a vanilkovým cukrom do penista. Pridať olej ďaľšie 2 min. sľahať. Potom pridať vodu, prášok do pečiva, múku, kakao a pudingový prášok a vypracovať hladké cesto.
  • Do cesta primiešať opatrne sneh z bielkou a potom ho naliať do obdlžníkovej tortovej formy (moja má 20x23cm) vystlanej papierom na pečenie.
  • Piecť v predhriatej rúre pri 160 °C ca.35min. Potom nechať vychladnúť a pozdĺžne prekrojiť na polovicu.
  • Medzitým si pripraviť šľahačkovú plnku. Na to vyšľahať rastlinnú šľahačku s cukrom a vanilkovým cukrom na pevno. Želatínu dať do hrnca, priliať 4PL vody a za miešania jemne nahriať (nesmie byť moc horúca). Keď sa želatína premení na tekutinu, hneď stiahnúť z ohňa. Potom primiešať za 2PL vyšľahanej šľahačky a dobre premiešať. Priliať k zvyšku šľahačky a mixérom ešte dobre prešľahať.
  • Potom polovičku dať do inej nádoby, pridať za 2PL nutelli a prešľahať.
  • Okolo korpusu dať cukrárenskú obruč, na spodnú časť korpusu dať bielu lahačku a rozotrieť. Prikryť hodným korpusom a na ten dať hnedú, nutellovú šľahačku. Opäť rovnomerne rozotrieť.
  • Zákusok nechať aspoň hodinu odpočívať v chlade. Bez problémov sa dá potom krájať.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *