Sladké žemličky s hrozienkami

Výborné nadýchané pečivo, ktoré sa doslova rozplýva na jazyku. Ich vôňa je nákazlivá a príprava nenáročná. Ideálne pečivo na víkend.

Potrebujete:

  • 500g hl. Múky
  • ½ čerstvých kvasníc
  • 3PL cukru
  • 1čl soli
  • 70g maslo izbovej teploty
  • 2 vajíčka
  • 100g sladkej smotany
  • 100ml mlieka
  • Žĺtko a 2PL roztopeného masla na potretie
  • Hrozienka na ozdobu

Postup:

  • Z kvasníc a cukru a mlieka vypracovať kvások. Nechať 10min. postáť.
  • Potom primiešať zvyšné suroviny a vytvoriť vláčne cesto. To nechať hodinu kysnúť.
  • Následne vytvarovať bochníčky, potrieť zmesou masla a žĺtka a ozdobiť podľa chuti. Piecť pri 200°C do zlatista.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.