Túto zdravú večeru pripravenú z bulguru zvládnete pripraviť za menej ako pol hodinu a všetko čo potrebujete je 1 väčšia panvica alebo hrniec a 1 šálka s objemom 200ml. Zasýtite ňou 5-6 osôb.
Potrebujete:
- 400g kuracích pŕs
- 4 (špicaté) zelené papriky (tie sú menšie)
- 1 kuchynskú cibuľu
- 2 rajčiny
- 1 šálku bulguru
- 2 šálky vody (ešte lepšie zeleninového vývaru)
- 1 PL gyros korenia
- 1 PL štipľavej paprikovej pasty (samba olek)
- soľ, čierne korenie, 1/2čl rímskej rasce
Postup:
- Kuracie prsia umyjeme, rozkrojíme ho najskôr na plátky a tie potom pokrájame na rovnako veľké kúsky.
- Mäso okoreníme soľou a gyros korením (kdo nemá môže tiež použiť klasické grilovacie korenie) a dobre premiešame.
- Panvicu nahrejeme a keď je horúca pridáme trochu oleja a mäso zo všetkých strán do zlatista zprudka opečieme.
- Potom ho odložíme stranou.
- Následne rajčiny zbavíme šupky a pokrájame na kocky. Papriku pokrájame na menšie kúsky.
- V tej istej panvici ako sme opekali mäso necháme opekať cibuľku pokrájanú na drobno.
- Keď je cibuľa zlatistá, pridáme k nej rajčiny, papriky a krátko spolu ešte pečieme.
- Okoreníme čiernym korením a rascou.
- Bulgur si prepláchneme vodou a potom necháme dobre odkvapkať v sítku.
- Pridáme k cibuľovej zmesi ako aj paprikovú pastu.
- Potom zalejeme vodou, osolíme a necháme zovrieť.
- Keď voda zovrie, tak oheň znížime na minimum a prikryté varíme 20 minút.
- Na záver, posledné dve minúty, pridáme kuracie kúsky späť do pamvice k bulguru a dobre premiešame.