Kôprová polievka

Kôprová polievka

Kôpor je bylinka, ktoré buď má človek rád alebo sa jej vyhýba oblúkom :). Ako dieťa som ho ani len cítiť nemohla, v dospelosti som si ho zas tak obľúbila, že sa ho neviem dojesť. Či už v šalátoch, v hustých polievkách ako boršč, alebo len tak k mladým uvareným zemiakom, vždy dodá jedlu tú správnu arómu.

Táto kôprová polievka má napadla, keď som opäť raz dostala chuť na kôpor. Inšpirivala ma k nej tradičná rakúska polievka, ktorú som trochu upravila po vzore mojej ďaľšej obľúbenej polievky vyrobenej z bieleho jogurtu. Kobináciou týchto 2 receptov vznikla táto krásne krémovitá lahodná polievka.

Suroviny:

  • 1,5l vývaru (najlepšie hovädzieho)
  • 3-4 väčšie zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 200ml sladkej smotany
  • 1 vajíčko
  • 2PL citrónovej šťavy
  • zväzok kôpru
  • 2 PL masla
  • 2 PL múky
  • soľ, čierne korenie, rasca

Postup:

  • Cibuľku dáme pomaly opekať na troche masle do zlatista.
  • Medzitým si očistíme zemiaky a pokrájame ich na kocky. Pridáme k cibuli a zalejeme vývarom. dochutíme soľou, čiernym korením a rascou.
  • Varíme 20 minút potom rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.
  • V sladkej smotane si zmiešame surové vajíčko a múku. Zmes nalejeme do polievky a necháme zovieť.
  • Už len pridáme na drobno posekaný kôpor a trochu citrónovej šťavy na chuť.

Pozrite si aj ďaľšie recepty z kategórie – Polievky.

  • Kávové brownies- hrnčekový recept

    Kávové brownies- hrnčekový recept

    Ak máte radi kávu, tak vám tento zákusok zaručene zachutí. Plný chuti čokolády a kávy, skvelá kombinácia.


  • Múčne halušky ako od mamy

    Múčne halušky ako od mamy

    Moja mama pripravovala skvelé halušky, aspoň u nás doma sa tak volali. Cesto je obdobné ako pri rakúskych špetzloch a neobsahuje zemiaky ako pri tradičných haluškách. Zato je ich príprava otázka 5 minút a chuťovo sú proste skvelé, či už ako príloha napríklad k duseným pečienkam alebo aj ako hlavný […]


  • Váženie bez váhy- ale ako vážiť len s hrnčekom a lyžičkou

    Váženie bez váhy- ale ako vážiť len s hrnčekom a lyžičkou

    Priznám sa, že patrí k ľudom, ktorý odjakživa mali radi hrnčekové recepty. Na druhej strane práve pri pečení je mimoriadne dôležité zachovať vždy ten správny pomer jednotlivých surovín, najmä tých suchých a tekutých, a tak je správne dávkovanie mimoriadne dôležité. Dobrá správa je, na pečenie vskutku pri väčšine receptov váhu nebudete potrebovať, postačí […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*