Kôprová polievka

Kôprová polievka

Kôpor je bylinka, ktoré buď má človek rád alebo sa jej vyhýba oblúkom :). Ako dieťa som ho ani len cítiť nemohla, v dospelosti som si ho zas tak obľúbila, že sa ho neviem dojesť. Či už v šalátoch, v hustých polievkách ako boršč, alebo len tak k mladým uvareným zemiakom, vždy dodá jedlu tú správnu arómu.

Táto kôprová polievka má napadla, keď som opäť raz dostala chuť na kôpor. Inšpirivala ma k nej tradičná rakúska polievka, ktorú som trochu upravila po vzore mojej ďaľšej obľúbenej polievky vyrobenej z bieleho jogurtu. Kobináciou týchto 2 receptov vznikla táto krásne krémovitá lahodná polievka.

Suroviny:

  • 1,5l vývaru (najlepšie hovädzieho)
  • 3-4 väčšie zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 200ml sladkej smotany
  • 1 vajíčko
  • 2PL citrónovej šťavy
  • zväzok kôpru
  • 2 PL masla
  • 2 PL múky
  • soľ, čierne korenie, rasca

Postup:

  • Cibuľku dáme pomaly opekať na troche masle do zlatista.
  • Medzitým si očistíme zemiaky a pokrájame ich na kocky. Pridáme k cibuli a zalejeme vývarom. dochutíme soľou, čiernym korením a rascou.
  • Varíme 20 minút potom rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.
  • V sladkej smotane si zmiešame surové vajíčko a múku. Zmes nalejeme do polievky a necháme zovieť.
  • Už len pridáme na drobno posekaný kôpor a trochu citrónovej šťavy na chuť.

Pozrite si aj ďaľšie recepty z kategórie – Polievky.

  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Šťavnaté rezy Margot

    Šťavnaté rezy Margot

    Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej […]


  • Ako pripraviť lahodné lasagne bolognese

    Ako pripraviť lahodné lasagne bolognese

    Zaiste ste už mali možnosť vyskúšať v reštaurácii lasagne s boloňskou omáčkou. Správne pripravené sú nielen šťavnaté alebo aj tak lahodné a jemné, že sa doslova rozplývajú na jazyku. Takéto Lasagne si môžete pripraviť aj doma, postačia vám lasagne pláty, ktoré nemusíte predvariť. Okrem toho budete už len potrebovať bešamelovú […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*