Kôprová polievka

Kôprová polievka

Kôpor je bylinka, ktoré buď má človek rád alebo sa jej vyhýba oblúkom :). Ako dieťa som ho ani len cítiť nemohla, v dospelosti som si ho zas tak obľúbila, že sa ho neviem dojesť. Či už v šalátoch, v hustých polievkách ako boršč, alebo len tak k mladým uvareným zemiakom, vždy dodá jedlu tú správnu arómu.

Táto kôprová polievka má napadla, keď som opäť raz dostala chuť na kôpor. Inšpirivala ma k nej tradičná rakúska polievka, ktorú som trochu upravila po vzore mojej ďaľšej obľúbenej polievky vyrobenej z bieleho jogurtu. Kobináciou týchto 2 receptov vznikla táto krásne krémovitá lahodná polievka.

Suroviny:

  • 1,5l vývaru (najlepšie hovädzieho)
  • 3-4 väčšie zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 200ml sladkej smotany
  • 1 vajíčko
  • 2PL citrónovej šťavy
  • zväzok kôpru
  • 2 PL masla
  • 2 PL múky
  • soľ, čierne korenie, rasca

Postup:

  • Cibuľku dáme pomaly opekať na troche masle do zlatista.
  • Medzitým si očistíme zemiaky a pokrájame ich na kocky. Pridáme k cibuli a zalejeme vývarom. dochutíme soľou, čiernym korením a rascou.
  • Varíme 20 minút potom rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.
  • V sladkej smotane si zmiešame surové vajíčko a múku. Zmes nalejeme do polievky a necháme zovieť.
  • Už len pridáme na drobno posekaný kôpor a trochu citrónovej šťavy na chuť.

Pozrite si aj ďaľšie recepty z kategórie – Polievky.

  • Krémová tekvicová polievka s krúpami

    Krémová tekvicová polievka s krúpami

    Táto polievka je fantasticky krémová vďaka pridaniu zemiakov a krúp, ktoré ju krásne zahustia. Nezabudnite tekvici a cibuľke dopriať dostatok času pri opekaní až začnú hnednúť. Oceníte neskôr na omnoho intenzívnejšej chuti polievky. Recept


  • Zapečené zemiaky na smotane

    Zapečené zemiaky na smotane

    Tieto lahodné zapečené zemiaky na smotane patria k mojím obľúbeným prílohám k hovädziemu dusenému mäsu. Ich príprava je nenáročná, väčšinu práce prevezme trúba. Recept


  • 20 tipov na uschovávanie ovocia a zeleniny zo záhrady

    20 tipov na uschovávanie ovocia a zeleniny zo záhrady

    Leto aj jeseň ponúka bohatú úrodu ovocia a zeleniny. Ale kdo už mal záhradku vie, že väčšina ovocia či zeleniny má len krátku trvácnosť a na to, aby sme mohli mať s úrody čo najviac je dôležité ju aj spracovať a uschovať tak, aby sme s nej mali maximum. Táto […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*