Kôpor je bylinka, ktoré buď má človek rád alebo sa jej vyhýba oblúkom :). Ako dieťa som ho ani len cítiť nemohla, v dospelosti som si ho zas tak obľúbila, že sa ho neviem dojesť. Či už v šalátoch, v hustých polievkách ako boršč, alebo len tak k mladým uvareným zemiakom, vždy dodá jedlu tú správnu arómu.
Táto kôprová polievka má napadla, keď som opäť raz dostala chuť na kôpor. Inšpirivala ma k nej tradičná rakúska polievka, ktorú som trochu upravila po vzore mojej ďaľšej obľúbenej polievky vyrobenej z bieleho jogurtu. Kobináciou týchto 2 receptov vznikla táto krásne krémovitá lahodná polievka.
Suroviny:
- 1,5l vývaru (najlepšie hovädzieho)
- 3-4 väčšie zemiaky
- 1 cibuľa
- 200ml sladkej smotany
- 1 vajíčko
- 2PL citrónovej šťavy
- zväzok kôpru
- 2 PL masla
- 2 PL múky
- soľ, čierne korenie, rasca
Postup:
- Cibuľku dáme pomaly opekať na troche masle do zlatista.
- Medzitým si očistíme zemiaky a pokrájame ich na kocky. Pridáme k cibuli a zalejeme vývarom. dochutíme soľou, čiernym korením a rascou.
- Varíme 20 minút potom rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.
- V sladkej smotane si zmiešame surové vajíčko a múku. Zmes nalejeme do polievky a necháme zovieť.
- Už len pridáme na drobno posekaný kôpor a trochu citrónovej šťavy na chuť.
Pozrite si aj ďaľšie recepty z kategórie – Polievky.
-
Hrnčekové čokoládové palacinky ala brownie pancake
No na čo ma moje deti len neukecajú, minule videli niekde čokoládové palacinky a dnes, že by si som ich nemohla urobiť brownie ako palacinku? Tak som sa nechala zlomiť. Cesto bolo skvelé, chuť výborná, len to bolo časovo náročné. Aby sa nepripalovali ich bolo treba opekať pomaly, na najnižšej […]
-
Hrnčekové ovocné rezy z mrazeného ovocia
Máte aj vy doma zásoby mrazeného ovocia? Ja mám vždy zopár sáčkov z letnej úrody, najmä drobné ovocie ako ríbezle, či egreše, ktoré počas leta nestíhame jesť, ma o to viac potešia cez zimu. Super na prípravu napríklad takýchto chutných rezov. Hrnček mal objem 250ml. Suroviny na cesto: Suroviny na […]
-
Najrýchlejšia cesnaková omáčka na cestoviny
Túto omáčku máte rýchlejšie hotovú ako sa stihnú uvariť cestoviny. Je krásne krémovitá a to celkom aj bez šľahačky. Výborná na rýchle varenie. Suroviny: Postup: