Orgovánový sirup

Orgovánový sirup

Vedeli ste, že kvety orgovánu sú jedlé a že sa dajú spracovať do takéhoto chutného sirupu? Ten môžete potom použiť či už na prípravu nápojov alebo pri výrobe dezertov.

Suroviny (na ca. 100ml sirupu)

  • 4-5 kvetov fialového orgovánu
  • 1/2 citrónu
  • 200ml vody
  • 100g cukru
  • 5-10ks čučoriedok (kvôli krajšej farbe)

Postup:

  • Kvety orgovánu odoberieme tak, aby nezostali žiadne zelené časti kvetu, teda len samotné lupienky.
  • Tie dáme do misky spolu s citrónom a čučoriedkami a zalejeme vriacou vodou.
  • Prikryté necháme deň pri izbovej teplote lúhovať. Uvidíte akú krásnu sýtu farbu tento odvar dostane
  • Potom odvar zlejeme cez sítko do hrnca a pridáme cukor.
  • Varíme za občastného miešania až sa zmes zahustí a dostane sirupovotú konzistenciu.
  • Potom už len nalejeme do sterilizovaného pohára, zavrieme viečkom a necháme vychladnúť.
  • Najlepšia čínska polievka ako z čínskej reštaurácie

    Prezradím vám tajomstvo čínskej polievky ako z čínskej reštaurácii – je ním šťava z ananásu. Vďaka tejto dostane polievka tú správnu sladko-kyslú chuť ako ju poznáte z originálu. Nebojte sa vyskúšať, pochutíte si.


  • Nadýchané tvarohové lievance – zdravé raňajky pre deti aj dospelých

    Nadýchané tvarohové lievance – zdravé raňajky pre deti aj dospelých

    Tieto tvarohové lievance sú jemné, vláčne a prirodzene sladké – ideálne na raňajky alebo desiatu pre celú rodinu. Hotové za pár minút, podávané s medom a škoricovým cukrom. Skvelý spôsob, ako využiť tvaroh v kuchyni.


  • Baklažány plnené jemným krémom, skvelé antipasti

    Baklažány plnené jemným krémom, skvelé antipasti

    Antipasti je taliansky pojeme popisujúci predjedlo. Väčšina antipasti je založená na zelenine a ani kvalitný olivový olej nesmie chýbať. Či už paprika, či cuketa alebo baklažán či olivy, možno ti je mnoho. Tentoraz som sa zamerala na baklažán, ktorý vás v tomto prevedení prekvapí intenzívnou sýtou chuťou.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*