Orgovánový sirup

Orgovánový sirup

Vedeli ste, že kvety orgovánu sú jedlé a že sa dajú spracovať do takéhoto chutného sirupu? Ten môžete potom použiť či už na prípravu nápojov alebo pri výrobe dezertov.

Suroviny (na ca. 100ml sirupu)

  • 4-5 kvetov fialového orgovánu
  • 1/2 citrónu
  • 200ml vody
  • 100g cukru
  • 5-10ks čučoriedok (kvôli krajšej farbe)

Postup:

  • Kvety orgovánu odoberieme tak, aby nezostali žiadne zelené časti kvetu, teda len samotné lupienky.
  • Tie dáme do misky spolu s citrónom a čučoriedkami a zalejeme vriacou vodou.
  • Prikryté necháme deň pri izbovej teplote lúhovať. Uvidíte akú krásnu sýtu farbu tento odvar dostane
  • Potom odvar zlejeme cez sítko do hrnca a pridáme cukor.
  • Varíme za občastného miešania až sa zmes zahustí a dostane sirupovotú konzistenciu.
  • Potom už len nalejeme do sterilizovaného pohára, zavrieme viečkom a necháme vychladnúť.
  • Poctivý domáci kurací vývar – Videorecept

    Poctivý domáci kurací vývar – Videorecept

    Celý recept na prípravu vývaru tu Kurací vývar Ak by ste si radi pripravili domáce cestoviny do vývaru – zámelku, nezabudnite tiež nahliadnuť sem.


  • Rýchle cestoviny s baby špenátom

    Rýchle cestoviny s baby špenátom

    Tieto super rýchle cestoviny sú vďačný pokrm keď sa ponáhľate. Celá príprava zaberie asi 15 minút a rýchla večera či obed je hotová.


  • Zeleninová polievka s mäsovými guľkami

    Zeleninová polievka s mäsovými guľkami

    Táto polievka je nielen vhodná ako predjedlo ale aj ako hlavný pokrm. Vďaka mäsovým guľkám je pekne sýta a pridaným taveného syru dosiahnete krásne krémovitú konzistenciu aj bez zahusťovania.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*