Tento kuskus šalát si zamilujete keď ho raz vyskúšate. Hodí sa výborne k pečenému ako aj grilovanému mäsu. Keďže jeho hlavná chuť dominuje papriková pasta, odporúčam si kúpiť kvalitnú, najlepšie v oddelení z ázijským tovarom (skúste nájsť pastu “salca” alebo ak máte radšej pikatnú chuť tak pastu “harrisa”).
Suroviny:
- 1 šálka instatného cous cousu
- 2 šálky horúcej vody
- 2 PL paprikovej pasty
- 1 červená paprika
- 2 jarné cibuľky
- 1/2 hlávky šalátu romana
- 2 rajčiny
- 2 PL oleja
- 1 PL balsamica
- soľ, čierne korenie, sušené čili
Postup:
- Kuskus dáme do misky a zalejeme ho vrelou vodou. Osolíme a premiešame.
- Potom zakrytý kuskus necháme 10-15 minút nabopnať (netreba variť, stačí len nechať stáť).
- Pridáme paprikovú pastu a opäť dobre premiešame.
- Medzitým si pripravíme zeleninu. Papriku, cibuľku, rajčiny a šalát pokrájame na drobno a dáme do misky.
- Polejeme olejom, balsamicom a premiešame.
- Potom pridáme už mierne vychladnutý kuskus a dochutíme soľou, čiernym korením prípadne sušeným čili.
Pozrite si aj ďaľšie nápady na Šaláty.
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Cesnakový monkey bread recept
Určite ste už počuli a chlebíku na trhanie, takzvanom monkey bread. Ale vyskúšali ste ho už niekedy na slano? Je to skvelý snack na zdielanie, napríklad pri pohodovom večeri s rodinkou. Tá vôňa vás uchváti. Recept
-
Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami
Táto krupicová piškóta je skvelou voľbou rýchleho koláča ktorý je super trvácny a mimoriadne vhodný na výlety či pikniky. Ja som tentoraz pridala sušené hrozienka, vy však môžete pridať akékoľvek sušené ovocie – marhule, slivky, ďatle- alebo ich úplne vynechať. To sušené ovocie je ale chutí skvelo, sú to také […]
-
Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín
Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát. Recept