Tento kuskus šalát si zamilujete keď ho raz vyskúšate. Hodí sa výborne k pečenému ako aj grilovanému mäsu. Keďže jeho hlavná chuť dominuje papriková pasta, odporúčam si kúpiť kvalitnú, najlepšie v oddelení z ázijským tovarom (skúste nájsť pastu “salca” alebo ak máte radšej pikatnú chuť tak pastu “harrisa”).

Suroviny:
- 1 šálka instatného cous cousu
- 2 šálky horúcej vody
- 2 PL paprikovej pasty
- 1 červená paprika
- 2 jarné cibuľky
- 1/2 hlávky šalátu romana
- 2 rajčiny
- 2 PL oleja
- 1 PL balsamica
- soľ, čierne korenie, sušené čili

Postup:
- Kuskus dáme do misky a zalejeme ho vrelou vodou. Osolíme a premiešame.
- Potom zakrytý kuskus necháme 10-15 minút nabopnať (netreba variť, stačí len nechať stáť).
- Pridáme paprikovú pastu a opäť dobre premiešame.
- Medzitým si pripravíme zeleninu. Papriku, cibuľku, rajčiny a šalát pokrájame na drobno a dáme do misky.
- Polejeme olejom, balsamicom a premiešame.
- Potom pridáme už mierne vychladnutý kuskus a dochutíme soľou, čiernym korením prípadne sušeným čili.
Pozrite si aj ďaľšie nápady na Šaláty.
Krémová polievka z pečenej zeleniny- bez varenia
Fantastická polievka zo zmiešanej zeleniny. Tentoraz z trúby.
Zapečený karfiol
Zapečený karfiol je chutná príloha k mäsu, alebo servírovaný s uvarenými zemiakmi aj jednoduchý bezmäsitý pokrm. Tým, že sa karfiol zapeká v šťave, už nebudete potrebovať dodatočnú omáčku. Namiesto čerstvého môžete zakúpiť aj mrazený karfiol, ktorý je takisto vhodný na tento druh prípravy.
Prekvapivé fakty o pohánke
Pohanka napriek svojmu názvu v skutočnosti nie je druh pšenice, ale na živiny bohatá pseudoobilnina, ktorá je už po stáročia obľúbená v kuchyniach po celom svete. Pohánka je skutočným kulinárskym skvostom, od jej všestrannosti pri varení až po jej pôsobivé zdravotné účinky. Pridajte sa ku mne, aby sme sa ponorili […]