Nepečený malinový dezert

Nepečený malinový dezert

No nevyzerá tento dezert proste lahodne? A nielej lahodne vyzerá ale aj chutí a to všetko bez pečenia. Na prípravu vám stačia dlhé piškóty, maliny a jogurt.

Suroviny:

  • 24 ks dlhých piškót
  • 300g malín (kľudne aj mrazených)
  • 4 PL cukru
  • 700ml jogurtu (alebo jemného tvarohu)
  • 4PL pr. cukru na jogurt
  • (voda)
  • 1 balenie čírej želatíny (na 500ml)

Postup:

  • Pripravte si nádobu podľa možnosti takú, ktorá bude mať šírku dlhej piškóty. Moja obdĺžniková forma na pečenie na klasickú piškótu má presne ten správny rozmer.
  • Na dno nádoby poukladajte najskôr 12 piškót tak, aby boli natesno.
  • Do hrnca dajte 2 PL vody a nasypte želatinu. Hrniec mierne nadhrejte a miešajte až sa želatína roztopí. Nevarte ju, len skutočne nahrejte hrniec takých 30 sekúnd, to úplne stačí.
  • Maliny dajte do iného hrnca variť spolus cukrom a 100ml vody. Po 5 minútach malinovú zmes prepasírujte cez sítko.
  • V miske si zmiešajte jogurt (alebo tvaroh) s práškovým cukrom. 100 ml jogurtu odoberte a primiešajte k malinovej zmesy.
  • Potom polovičku želatíny pridajte k jogurt a polovičku k malinám. Vždy dobre premiešajte.
  • Na piškóty nalejte najskôr jogurtovú zmes a formu dajte na 10 minpt do mrazničky, aby zmes trochu stuhla.
  • Potom položte na jogurtovú vrstvu druhú časť piškót a nalejte naň malinovú zmes.
  • Dajte do hladničky tuhnúť aspoň na hodinu, najlepšie na noc.
  • Potom dezert preklopíme tak, aby nám naše rezy vypadli z nádoby a pokrájame na pláty, ktoré servírujeme.

Môj tip

Aby sa vám vyberanie z nádoby neskôr podarilo bez problémov, vložte do nádoby, ktorú ste si vybrali na plnenie potravinovú fóliu, tak, aby prečnievala a potom vrstvite ako v popise. Keď bude dezert vychladnutý, tak vám postačí potravinovú fóliu potihanúť a dezert sa vám bez problémov vyklopí.

Tento recept patrí do kategórie – Nepečené sladkosti

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Kuracie prsia na pečenom póre

    Kuracie prsia na pečenom póre

    Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice. Recept


  • Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept


  • Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Chutný recept na raňajky či snack pre deti. Tieto lievance si môžete pripraviť deň vopred a potom ich nechať v chladničke pomaly kysnúť a na ďaľší deň pripraviť. Super jednoduché a tak krásne nadýchané ako pierko.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*