Práve v lete sa u nás doma pečú sušienky či keksíky, ktoré sú nielen jednoduché na prípravu ale tiež trvácne a ľahko ich možno zobrať napríklad na výlet k vode či na piknik zo sebou. K takýmto patria aj tieto výnimočné chutné keksíky s chia semiačkami so silnou citrónovou arómou.
Suroviny:
- 2PL citrónovej šťavy (na to ca. 1 bio citrón)
- 2PL jogurtu
- 2PL chia semiačkov
- 3PL tuku (margarín/kokosový tuk)
- 1/2 hrnčeka (ca.60g) cukru
- 1 hrnček (150g) múky
- 1čl prášku do pečiva
- štipka soli

Postup:
- Citrón si vyžmýkame a šťavu zcedíme. Dáme do misky.
- Pridáme jogurt, roztopený tuk a cukor a dobre premiešame.
- Následne preosejeme múku a pridáme zvyšné suché položky – prášok do pečiva, soľ a chia semiačka.
- Vypracujeme vláčne cesto.
- Plech na pečenie si vyložíme papierom na pečenie.
- Pomocou naberačky na zmrzlinu (alebo lyžičkou) potom z cesta uberáme rovnako veľké diely a vyrobíme guľky, ktoré kladieme s miernym odstupom na plech.
- Každú guľku ešte dlaňou mierne pritlačíme aby trochu splasľa.
- Takto pripravené cesto necháme piecť pri 180C ca. 25 minút až dostane zlatistú farbu.
Citrónový cukor
Ak chcete dodať týmto keksíkom dodatočnú arómu posypte ich citrónovým cukrom. Na to zmiešajte v miske na jemno postrúhanú kôru z bio citróna, 1 vanilkový cukor a 2lyžice práškového cukru. do zmesi potom položte ešte horúce keksíky a pomiešajte ich aby boli rovnomerne obalené cukrom. Takto nechajte vychladnúť.
Pozrite si aj ďalšie recepty z novej kategórie – Letné recepty
-
Najlepšia ruská zmrzlina len z 3 surovín
Poznáte to, keď sa na vás niekoľko dní pozerá zo špajzi na vás surovina, ktorú chcete spotrebovať a potom máte osvietenie a vy zrazu presne viete, čo s ňou. Tak to bolo aj u mňa s tortovými oplátkami, ktoré bolo treba spracovať až som zrazu presne vedela, čo s nimi.
-
Skvelá domáca osviežujúca bazová limonáda
Chuť a aróma bazy je nenahraditeľná a vždy sa mi spája s letom. Preto nikdy nezabudnem v júni pozbirať dostatok bazových kvetov a z ních vyrobiť sirup. Ten už potom s pár prísadami viem premeniť na túto super osviežujúcu limonádu. Recept na domáci Bazový sirup tu
-
Ako sa vám Pavlova torta zaručene podarí: Tipy a časté chyby
Pavlova torta – jemný dezert z chrumkavej snehovej vrstvy a mäkučkého vnútra, zdobený šľahačkou a čerstvým ovocím – je snom každého cukrára. No zároveň môže byť nočnou morou, ak nedodržíte správny postup. Ak sa chcete vyhnúť rozpadnutej, gumovej alebo popraskanej Pavlove, prečítajte si, ako na to krok za krokom. Zásadné […]