Opäť raz zeleninový pokrm, ktorý rada pripravujem počas leta, či už ako hlavný pokrm alebo ako prílohu ku grilovaniu.
- Potrebujete
- 4-6ks štíhlejšíchbaklažánov
- 100g jemného krémovitého syru (lučina/mascarpone)
- 50g parmezánu
- 1 strúčik cesnaku
- Soľ, čierne korenie
Postup:
- Baklažány umyjeme, osušíme a rozrežeme na polku.
- Do každej polovičky urobíme zárezy (p. Obrázok) a takto pripravené baklažány necháme buď piecť v trúbe pri 180C ca. 25 minút alebo ich pečieme priamo v grile na nízskej teplote.
- Potom baklažány necháme mierne vychladnúť. Dužinu osolíme a okoreníme čiernym korením a vidličkou roztlačíme dužinu priamo v baklažáne na kašu (p. Obrázok).
- V miske si zmiešame jemný krémovitý syr s nastrúhaným parmezánom a roztlačeným cesnakovým strúčikom.
- Plnku nanesieme na každý diel baklažánu a rovnomerne ju rozotrieme.
- Takto pripravené baklažány dáme dopiecť buď opäť do grilu (tam potrebujú max. 5-10 minút), alebo do trúby (tu treba počítať s ca. 15 minútami pokiaľ dostane povrch baklažánov zlatistú farbu).