Jednoduchý cheesecake pre lenivé

Tento cheesecake je výborný rýchly zákusok, ktorý vyžaduje minimálnu zručnosť či čas. Cheesecake je bez spodného cesta a za pár minút hotový. Servírovať ho možno s ovocím, čokoládovou polevou alebo napríklad s karamelovou polevou.

Suroviny

  • 2 balenia (500g) jemného krémovitého syra (philadephia/mascarpone)
  • 1 balenie (250g) jemného tvarohu
  • 200ml kyslej smotany
  • 3Pl kukuričného škrobu (vanilkový puding)
  • 3 vajíčka
  • 200g kr. cukru
  • 1 vanilkový cukor

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista.
  • Pridáme jemný krémovitý syr, tvaroh, smotanu a škrob a vypracujeme hladké cesto.
  • Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy (priemer 24cm) a formu prikryjeme alobalom.
  • Necháme piecť pri 180C po dobu 45 minút, potom formu odokryjeme a pri 150C necháme ešte piecť 15 minút do zlatista.
  • Necháme dôkladne vychladnúť a až potom vyberieme z formy.
  • Pečená zelená špargľa hotová za 10 minút

    Pečená zelená špargľa hotová za 10 minút

    Zelená špargľa je mimoriadne jednoduchá zelenina na prípravu. Varením sa však nielen strácajú jej vitamíny ale žiaľ častokrát sa poškodí jej konzistencia. Preto som osobne veľký fanúšikom ju pripraviť pečením na panvici. Dostane tak neskutočne intenzívnu skoro orieškovú arómu a jej konzistencia je zvnútra pekne mäkká a zvnútra chrumkavá. Naozaj […]


  • Čína z hovädzieho mäsa po sečuánsky hotová za 15 minút

    Čína z hovädzieho mäsa po sečuánsky hotová za 15 minút

    Ja viem, znie to až moc lákavo, ale tento pokrm si vyžaduje skutočne pár minút prípravy. Na to aby sa podarilo, je nutné, aby bolo hovädzie mäso pokrájané na tenučké pásy a ideálne je použiť Wok panvicu ktorá lepšie šíri teplotu. Ak nemáte použite panvicu s čo najväčšim polomerom.


  • Ako pracovať so želatínou pri pečení – jednoduchý návod na použitie plátkovej aj práškovej želatíny

    Ako pracovať so želatínou pri pečení – jednoduchý návod na použitie plátkovej aj práškovej želatíny

    Želatína je nenápadný zázrak v mnohých dezertoch – od nepečených cheesecakeov až po ovocné peny a želé zákusky. Ak si nie ste istá, ako správne použiť plátkovú verzus práškovú želatínu, tento článok je presne pre vás! Želatína je prírodná želírujúca látka získaná z kolagénu, ktorá pomáha: Používajú sa dva hlavné […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*