Jednoduchý cheesecake pre lenivé

Tento cheesecake je výborný rýchly zákusok, ktorý vyžaduje minimálnu zručnosť či čas. Cheesecake je bez spodného cesta a za pár minút hotový. Servírovať ho možno s ovocím, čokoládovou polevou alebo napríklad s karamelovou polevou.

Suroviny

  • 2 balenia (500g) jemného krémovitého syra (philadephia/mascarpone)
  • 1 balenie (250g) jemného tvarohu
  • 200ml kyslej smotany
  • 3Pl kukuričného škrobu (vanilkový puding)
  • 3 vajíčka
  • 200g kr. cukru
  • 1 vanilkový cukor

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista.
  • Pridáme jemný krémovitý syr, tvaroh, smotanu a škrob a vypracujeme hladké cesto.
  • Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy (priemer 24cm) a formu prikryjeme alobalom.
  • Necháme piecť pri 180C po dobu 45 minút, potom formu odokryjeme a pri 150C necháme ešte piecť 15 minút do zlatista.
  • Necháme dôkladne vychladnúť a až potom vyberieme z formy.
  • Super šťavnaté čokoládové muffiny z kefíru

    Super šťavnaté čokoládové muffiny z kefíru

    Hľadáte jednoduché a šťavnaté muffiny, ktoré ohúria vaše deti? Vďaka kefíru majú super štruktúru a šťavnatosť a budú raz-dva hotové. Na meranie budete potrebovať 2 šálky – malú espresso šálku (objeme 100ml) a klasickú šálku (objem 250ml). Ako môžete tento recept pozmeniť Kakao dodáva koláču bohatú čokoládovú chuť, ktorú môžete […]


  • Najjednoduchšie taštičky z lístkového cesta plnené šťavnatými jahodami – rýchly a lahodný recept

    Najjednoduchšie taštičky z lístkového cesta plnené šťavnatými jahodami – rýchly a lahodný recept

    Či už ste v strese alebo si na komplikované dezerty proste netrúfate, pri tomto recepte naozaj nič nepokazíte. Tieto taštičky z lístkového cesta nielen vyzerajú skvelo ale sú aj tak jednoduché, že ich zvládne naozaj každý.


  • Pripravte si doma výživný zeleninový bujón, ktorý vydrží mesiace

    Pripravte si doma výživný zeleninový bujón, ktorý vydrží mesiace

    Domáci zeleninový bujón je skvelou alternatívou k priemyselným kockám – je bez konzervantov, umelých prísad a plný prírodnej chuti. Vďaka správnemu spôsobu prípravy a skladovania si môžete dopriať zdravý a aromatický základ do polievok, omáčok či rizota aj niekoľko mesiacov. Na prípravu bujónu použite koreňovú zeleninu, ako sú mrkva, zeler, […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*