Ceasar šalát sa vyznačuje chrumkavým šalátom, parmezánom, pečeným kuracím mäsom, krutónmi ale predovšetkým výrazným dressingom. Klasický sa tento dressing pripravuje so surového žĺtka, kedže ale nerada spracovávam surové vajíčka, kvôli možnosti nakazenia salmonelou, vymyslela som verziu bez, ktorá chutí rovnako chutne.
Potrebujete:
- 200ml Creme Fraiche
- 4Pl majonézy
- 1čl horčice
- Šťava z 1/2 citróna
- Soľ, čierne korenie
- 1 strúčik cesnaku
- pažítka (možno vynechať)
Postup:
- Do vysokej misky dáme creme fraiche, majonézu a šťavu z citróna a dobre premiešame.
- Pridáme horčicu a dochutíme soľou, roztlačeným cesnakom a čiernym korením.
- Kdo chce môže na záver pridať k dressingu tiež na jemno posekanú pažítku.