Tento pie je veľmi nenáročný na prípravu a možno ho pripraviť či už zo špenátom, mangoldom či inou zeleninou. Zvnútra pekne mäkký a zvonka chrumkavý s jemnou cesnakovou arómou, proste dobrota. Množstvo je na menšiu formu, kdo chce na celý plech použije dvojnásobné množstvo.
Potrebujete (na menšiu zapekaciu formu ca. 20cm priemer)
- 2 vajíčka
- 200g hl. múky
- 100ml mlieka
- 4PL strúhaného parmezánu
- 3PL masla
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ, čierne korenie
- 1čl prášku do pečiva
- za 2 hrste čerstvého špenátu
- za hrsť vlašských orechov
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme v miske do penista. Pridáme mlieko a múku a premiešame.
- Pridáme parmezán, soľ, čierne korenie, roztopené maslo a prášok do pečiva. Cesnak roztlačíme a pridáme k cestu.
- Špenát umyjeme a osušíme. Pokrájame na drobno tak ako aj vlašské orechy. Pridáme k cestu a opäť premiešame.
- Cesto nalejeme do vymastenej nádoby na pečenie a necháme najskôr 20min. piecť pri 180C.
- Potom povrch cesta pomažeme maslom, posypeme ešte parmezánom a necháme ďalších 10-15min. zapekať do zlatista
Kdo chce mäsitú verziu môže pridať k cestu pre silnejšiu chuť a arómu kúsky klobásy alebo slaniny.