Dusené hovädzie beef stew

Beef Stew je pokrm známy v anglicky hovoriacich krajinách. Je to pomaly a dlho dusené mäso v kombinácii so zeleninou, výsledkom ktorého je pokrm plný arómy a štavy. Asi neexistuje jeden univerzálny recept na jeho prípravu, zeleninu možno podľa chuti obmieňať, čo ho robí o to zaujímavejším.

Suroviny:

  • 750g hovädzieho mäsa
  • 1PL hl. múky
  • 5ks mrvky
  • 5-10ks šampiónov
  • 5-6ks zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 200ml rajčinovej šťavy
  • 250ml vody alebo hovädzieho vývaru
  • 1čl octu
  • soľ, čierne korenie, bobkový list, sladká červená paprika, čili
  • Bylinky podľa chuti (sušené alebo čerstvé) – napr. tymián, bazalka, oregano, petržlenová vňať

Postup:

  • Na pomalé dusenie sa hodí najmä tlakový hrniec alebo liatinový hrniec. Ten nalepšie už pred vložením mäsa nechať nahriať.
  • Mäso si pokrájame na kocky (asi ako na guláš) a okoreníme soľou a čiernym korením a posypeme 1PL hl. múky. Dobre v koreninách a múke obalíme. Zprudka opražíme na troche oleja v hrnci.
  • Keď sa mäsu uzavrú póry, tak zalejeme rajčinovým pretlakom a vývarom a necháme spolu s bobkovým listom najskôr 1-1,5hod. prikryté dusiť.
  • Medzitým si pokrájame cibuľu na prúžky, mrkvu, zemiaky a šampiňóny na väčšie kusy.
  • Keď je mäso už takmer mäkké, pridáme pripravenú zeleninu a spolu s mäsom dusíme ďaľších 30-45min.
  • Na záver dochutíme soľou, čili, roztlačným cesnakom, bylinkami a troškou octu. Šťava je dostatočne hustá, netreba prihusťovať.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Kuracie prsia na pečenom póre

    Kuracie prsia na pečenom póre

    Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice. Recept


  • Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept


  • Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Chutný recept na raňajky či snack pre deti. Tieto lievance si môžete pripraviť deň vopred a potom ich nechať v chladničke pomaly kysnúť a na ďaľší deň pripraviť. Super jednoduché a tak krásne nadýchané ako pierko.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*