Tento cheesecake je super rýchlo hotový a to celkom bez pečenia. Jeho záladom je plnka zo salka a kokosu. Ľahodný desert, ktorý možno servírovať s ovocím podľa chuti.
Potrebujete (na tortovú formu s priemerom 20 alebo 22cm):
- 150g maslových sušienok
- 3PL kokosového tuku
- 50g masla izbovej teploty
- 1 vanilkový cukor
- 1 dóza salka (klasického, nie karamelového)
- 200g kyslej smotany
- 250g jemného krémovitého syru (Mascarpone/Lučina)
- 1 balenie drtenej želatíny
- 3PL pr. cukru
- 200g strúhaného kokosu
Postup:
- Maslové sušienky dáme do hrubšieho mikroténového sáčku a uzavrieme ho. Potom valčekom na cesto toľkokrát po ňom prejdeme, až zo sušienok ostane len jemná zmes.
- Rozdrtené sušienky dáme do vysokej misky, pridáme maslo a tuk ako aj vanilkový cukor a dobre rukami spolu premiešame až vznikne mierne lepivá zmes. Tú dáme do tortovej formy a rukami rovnomerne roztlačíme po celom priemere.
- Kyslú smotanu zmiešame spolu krémovitým syrom, salkom a cukrom.
- Želatínu nasypeme do hrnca, pridáme 2PL vody a za mierneho miešania krátko nahrejeme (ca. 30sek., želatína nesmie začať vrieť len sa mierne nahriať). Za 2PL smotanovej zmesi pridáme k želatíne, premeišame a potom nalejeme do zvyšného krému.
- Na záver pridáme do krému kokos a zmes nalejeme do tortovej formy. Už len necháme ca. 2 hodiny chladnúť a môžeme servírovať.