Mak je skvelým zdrojom vápnika, preto je skvelé ho zuaradiť pravidelne do nášho jedálnička. Okrem toho je to aj chutná dobrota, tak prečo ho nepridať napríklad aj do kysnutého cesta.
Jump to RecipeMakové kysnuté cesto
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
Cesto
500g polohrubej múky30g celého maku
20g čerstvých kvasníc
1 PL cukru na kvások
1 čl soli
1 vajíčko +1 bielko
1 žĺtko na potretie
50g masla izbovej teploty
ca. 250ml mlieka
Postup
- Kvasnice si rozdrobíme do misky a posypeme cukrom. Lyžičkou dobre premiešame a prikryté necháme 10 minút odpočívať až sa vytvorí kvások.
- Do múky pridáme kvások, soľ, mierne teplé mlieko s cukrom a maslom ako aj 1 celým vajíčkom a 1 bielkom. Miesime aspoň 10 minút až vznikne vláčne cesto. To zakryté necháme hodinu kysnúť
- Cesto ďalej spracujeme podľa receptu a následne pečieme pri 200C ca. 25-30 minút.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.