Lydia_argilli_fotenie_jedla_foodphotography_recepty_Makové kysnuté cesto

Citrónové koláče z makového kysnutého cesta

Tieto koláčiky z makového kysnutéha cesta sú krásne mäkkučké a nadýchané. Ich plnka je tvorená citrónovou marmeládou takzvaným lemon curd. Tento si môžete pripraviť buď doma, alebo kúpiť ako hotový produkt. Jeho chuť je krásne svieža a intenzívna a skvelo dopĺňa chuť maku v ceste.

Jump to Recipe

Citrónové koláče z makového kysnutého cesta

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 500g polohrubej múky

  • 30g celého maku

  • 20g čerstvých kvasníc

  • 1 PL cukru na kvások

  • 1 čl soli

  • 1 vajíčko +1 bielko

  • 1 žĺtko na potretie

  • 50g masla izbovej teploty

  • ca. 250ml mlieka

  • Plnka
  • 150ml lemon curd (citrónová marmeláda)

  • 3PL masla izbovej teploty

  • 50g čok-kúskov

  • citrónový cukor
  • 50g kr. cukru

  • kôra z 1 citróna

Postup

  • Kvasnice si rozdrobíme do misky a posypeme cukrom. Lyžičkou dobre premiešame a prikryté necháme 10 minút odpočívať až sa vytvorí kvások.
  • Do múky pridáme kvások, soľ, mierne teplé mlieko s cukrom a maslom ako aj 1 celým vajíčkom a 1 bielkom. Miesime aspoň 10 minút až vznikne vláčne cesto. To zakryté necháme hodinu kysnúť
  • Cesto vyroľujeme na obdĺžnik a povrch potrieme po celej ploche maslom. Potom potrieme citrónovým džemom – lemon curd – a zaroľujeme do šúlca. Pokrájame na 1,5cm hrubé kusy .
  • Alternatívne vyrobíme 15 pruhov hrubých asi 4 cm, ktoré zaroľujeme a rozrežeme uprostred a zamotáme do uzlíka. Cesto pokladieme s malým odstupom na plech. Na každý diel cesta dáme ešte zopár čoko-kúskov. Potom cesto prikryjeme a necháme ešte 20 minút kysnúť.
  • Na záver ododkryjeme, povrch potrieme žĺtkom a dáme piecť pri 200C na ca. 25-30 minút.
  • Kdo chce dosiahnuť ešte lepšiu chuť si zmieša kr. cukor s čerstvo postrúhanou citrónovou kôrou a potom do tohto citrónového cukra namočí ešte horúce koláčiky. Tak sa cukor nielen nalepí na ne ale aj krásne skaramelizuje.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Citrónové koláče z makového kysnutého cesta

Tieto koláčiky z makového kysnutéha cesta sú krásne mäkkučké a nadýchané. Ich plnka je tvorená citrónovou marmeládou takzvaným lemon curd. Tento si môžete pripraviť buď doma, alebo kúpiť ako hotový produkt. Jeho chuť je krásne svieža a intenzívna a skvelo dopĺňa chuť maku v ceste.

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Predjedlo – Figy zapečené s feta syrom

    Predjedlo – Figy zapečené s feta syrom

    Toto chutné predjedlo je skvelou a rýchlou pochúťkou s jesennou arómou. Na jeho prípravu budete potrebovať minimum surovín aj času a výsledok bude zaručenou lahodkou.


  • Plnené kuracie prsia za menej ako 30 minút

    Plnené kuracie prsia za menej ako 30 minút

    Tento fantastický pokrm používa celé kuracie prsia. Na to aby sa mäso dobre tepelne upravilo sa najskôr pečie z prudka na panvici a neskôr dopeká v trúbe aby sa aj zvnútra dostatočne upravilo. Celá príprava vám nezaberie viac ako 30 minút a výsledkom budú tieto super šťavnaté kuracie prsia.


  • Slávnostné hrnčekové rezy s nekatrinkami

    Slávnostné hrnčekové rezy s nekatrinkami

    Tieto lahodné rezy obsahujú nektarinky tak v ceste ako aj na vrchu rezov. Nielen, že vyzerajú lahodne ale aj naozaj lahodné sú, doslova sa rozplývajú na jazyku. Namiesto nektariniek môžete takisto použiť aj broskyne či marhule. Skvelý nedelný derzert. Recept


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*