Kolegyňa mi stále basnila o koláči, ktorý jedla počas dovolenky. Kedže sa ma chystala navštíviť, rozhodla som sa jej pripraviť moju verziu a už som zvedavá, či ju takisto tak uchváti ako origninál, ktorý jedla na gréckych ostrovoch.
Na cesto potrebujete:
- 200g maslových sušienok
- 125g masla
Na plnku potrebujete:
- Šťava z 2 veľkých citrónov
- 250g jemného krémovitého syru (napr. Mascarpone)
- 1 salko
- 3 žĺtka
- 1 vanilkový cukor
- 2 kopcovité polievkové lyžice kukuričného škrobu
- 3 bielka
- 100g práškového cukru
Postup:
- Maslové sušienky dať do veľkého sáčku a rozdrtiť valčekom na ceste na jemno. Pridať maslo a premiešať. Vznikuté cesto dať do vymastenej tortovej formy a dobre pritlačiť.
- Na plnku zmišať žĺtka so salkom, vanilkovým cukrom a krémovitým syrom. Citrónovú šťavu preliať cez sítko a pridať k zmesy. Vzniknutú plnku naliať na predpripravené cesto a nechať piecť v trúbe pri 180°C ca. 30min.
- Bielka vyšľahať s cukrom do pevného snehu. Sneh naniesť cukrárenskou šprickou na stuhnutý pie a nechať ešte 15min. krátko zapiecť aby sneh trochu stuhol. Kdo chce môže sneh nahradiť aj vyšlahanou šľahčkovou smotanou. Tú samozrejme už nepiecť ale naniesť na vychladnutý pie.