Ak ste už v obchode videli špicatú kapustu a čudovali sa, čo s ňou, tak ponúkam nápad na rýchlu a chutnú prílohu, napríklad k zemiakovej kaši a pečenému mäsu. Samozrejme, že dusená kapusta sa dá pripraviť aj z klasickej bielej, ale tá špicatá trochu lepšie drží konzistenciu pri dusení a tak je ideálna na tento pokrm. Kdo chce môže ho ešte obohatiť o opečnú klobásku či slaninu, ale u nás doma sa zvykne servírovať bezmäsito.
Suroviny:
- 1/2 hlávky bielej kapusty (ideálna je špicatá kapusta)
- 1 cibuľa
- 2 PL múky
- 2 PL masla
- 150ml vody
- 100ml smotany
- soľ, rasca, sušené čili
- 2 sušené rajčiny
- bylinky (petržlen)
- citrónová šťava
Postup:
- Kapustu si rozpolíme a potom pokrájame na menšie kúsky (najlepšie asi 1cm hrubé pásiky).
- 2Pl masla a trochu oleja zohrejeme v panvici. Pridáme kapustu a pomaly za občastného miešania orestujeme. Takisto pridáme cibuľku pokrájanú na prúžky
- Posypeme hladkou múkou a dobre pomiešame.
- Zalejeme vodou a necháme zovrieť. Potom pridáme sušené rajčiny pokrájané na drobno, soľ, rascu a prikryté dusíme 15 minút na najnižšom ohni.
- Prilejeme sladkú smotanu a pridáme posekané bylinky prípadne čili.
- Na záver môžeme dochutiť trochou citrónovej šťavy.
Ak aj vy často máte dilemu čo navariť bezmäsito a nechcete hneď siahnúť po sladkých pokrmoch ako palacinky, či buchty, tak táto Zbierka receptov vás určite inšpiruje.
Nájdete tu 25 chutných slaných bezmäsitých receptov na každodenné varenie.
Zakúpte si túto E-knihu za symbolickú sumu tu.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.