dusený pór s kalerábom Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk-2

Výborná príloha – dusený pór s kalerábom

Ak pripravujete pečené mäso či fašírky a hľadáte k tomu chutnú prílohu, tak odporúčam vyskúšať túto. Som raz jedla v jednej reštaurácii a príloha ma ohúrila – chutila lepšie ako hlavný pokrm.

Suroviny:

  • 3-4 veľké póry (biela časť)
  • 1 kaleráb
  • 2 PL múky
  • oregáno
  • 150ml vody
  • 100ml smotany
  • soľ

Suroviny:

  • Pór pokrájame na 1cm hrubé prúžky. 1 veľký kaleráb ušúpeme a pokrájame na malé kúsky alebo kocky.
  • 2Pl masla a trochu oleja zohrejeme v panvici. Pridáme pór tak, aby mal každý kus póru miesto na panvici a pomaly z oboch strán ho orestujeme.
  • Následne pridáme kaleráb a za miešania takisto opekáme 2-3min.
  • Posypeme hladkou múkou a dobre pomiešame.
  • Zalejeme vodou a necháme zovrieť. Potom prikryté dusíme 15 minút na najnižšom ohni.
  • Prilejeme sladkú smotanu a pridáme posekané bylinky.
  • Na záver dochutíme 1čl octu alebo citrónovej šťavy.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*