Lahnodné rezy s tvarohovou plnkou a mini -kiwi ako oblohou.
Suroviny:
- 4 vajíčka
- 50g mäkkého masla
- 100 ml kyslej smotany
- 150g cukru
- 1/2 prášku do pečiva
- 150g hladkej múky
- 1 vanilkový pudingový prášok
Okrem toho:
- 500g jemného tvarohu
- 200ml kyslej smotany
- 4PL pr. cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 balenie drtenej želatíny + 4PL vody
- 1 tortové želé + 250ml vody +4PL cukru
- kiwi
Postup:
- Začneme vajíčkami ktoré vyšľaháme s cukrom do penista.
- Pridáme maslo a opäť prešľaháme.
- Následne pridáme smotanu, pudingový prášok, prášok do pečiva ako aj citrónovú kôru a na záver pridáme múku.
- Vypracujeme hladké, trochu hladké cesto a to nalejeme do plech na pečenie (môj mal 30×30).
- Na plnku zmiešame tvaroh s kyslou smotanou, práškovým a vanilkovým cukrom a vymiešame do hladka.
- Želatínu polejeme trochou vody a potom necháme 1 minútu nahriať na sporáku, nesmie zovrieť len sa nahriať aby sa roztopila.
- Pridáme k tvaorhovej zmesy a potom dobre premiešame. Následne nalejeme polevu na vychladnuté cesto.
- Kiwi rozpolíme a položíme na tvarohovú plnku.
- Želé rozmiešame s vodou a cukrom a privedieme do varu až sa zahustí.
- Polejeme na ovocie pomocou lyžičky a necháme aspoň 2 hodiny chladiť.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.