Výborný baklažánový tatarák len z 3 surovín

Zbožňujem chuť pečeného baklažánu. Pritom nepotrebujete mať naň ani len gril, postačí vám panvica a pomalé opekanie a dostanete tú skvelú intenzívnu arómu.

Suroviny:

  • 1 veľký baklažán (alebo 2-3 menšie)
  • 1 kuchynská cibuľa
  • 1 cesnak
  • soľ, čierne korenie, červená paprika (odporúčam údenú)
  • bylinky (napr. petržlenová vňať)
  • olej (asi 4PL)

Postup:

  • Baklažán si umyjeme, osušíme a pokrájame na plátky. Tie potom na malé kocky.
  • Panvicu nahrejeme a pridáme olej (napríklad slnečnicový či olivový). Pridáme tiež baklažán a začneme ho opekať.
  • Opekáme na strednej teplote za občastného miešania 10 minút. Tá aróma bude fantastická. Treba dbať na to, aby bol v panvici dostatok oleja, ten spĺňa funkciu marinády.
  • Potom pridáme cibuľu pokrájanú na kocky a ďalej opekáme 5-10 minút.
  • Na záver pridáme pretlačený cesnak a dochutíme všetko soľou, čiernym korením, paprikou a kdo chce pridá tiež bylinky.
  • Chutí skvelo na topinkách či čerstvom pečive.
  • Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Ako často sa pýtate ráno – čo ja zas navarím? Stojíte pred chladničkou, hodiny sa míňajú, čas obedu blíži a vás stále ešte neosvietilo. Takéto dni má asi každ´z nás z času na čas, horšie je však keď sa to opakuje pravidelne. Mať plán toho, čo máte navariť je v […]


  • Turecká polievka z červenej šošovice

    Turecká polievka z červenej šošovice

    Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:


  • Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:


  • Mäkkučké Pizza rožky

    Mäkkučké Pizza rožky

    Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*