Zbožňujem chuť pečeného baklažánu. Pritom nepotrebujete mať naň ani len gril, postačí vám panvica a pomalé opekanie a dostanete tú skvelú intenzívnu arómu.
Suroviny:
- 1 veľký baklažán (alebo 2-3 menšie)
- 1 kuchynská cibuľa
- 1 cesnak
- soľ, čierne korenie, červená paprika (odporúčam údenú)
- bylinky (napr. petržlenová vňať)
- olej (asi 4PL)
Postup:
- Baklažán si umyjeme, osušíme a pokrájame na plátky. Tie potom na malé kocky.
- Panvicu nahrejeme a pridáme olej (napríklad slnečnicový či olivový). Pridáme tiež baklažán a začneme ho opekať.
- Opekáme na strednej teplote za občastného miešania 10 minút. Tá aróma bude fantastická. Treba dbať na to, aby bol v panvici dostatok oleja, ten spĺňa funkciu marinády.
- Potom pridáme cibuľu pokrájanú na kocky a ďalej opekáme 5-10 minút.
- Na záver pridáme pretlačený cesnak a dochutíme všetko soľou, čiernym korením, paprikou a kdo chce pridá tiež bylinky.
- Chutí skvelo na topinkách či čerstvom pečive.
-
Turecká polievka z červenej šošovice
Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:
-
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín
Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:
-
Mäkkučké Pizza rožky
Suroviny: Postup: