Kdo má deti asi nemá čas variť omáčku 5 hodín pokiaľ je servírovaná a asi takisto nebude preferovať použitie vína pri varení. Tak vznikla táto jednoduchá a rýchla verzia boloňskej omáčky, ktorú môžete bez obáv servírovať aj vaším deťom, ale použiť na ďaľšie skvelé pokrmy ako lasagne.
Suroviny:
- 500g hovädzieho mletého mäsa
- 1 kuchynská cibuľa
- 1 mrkva
- 2ks stonkového celeru
- 2 bobkové listy
- 1 konzerva rajčín (alebo 1/2 kg čerstvých ošúpaných rajčín)
- 1čl balsamica
- 150ml hovädzieho vývaru
- 2PL rajčinového pretlaku
- 1 kocka kr. cukru alebo 1/2čl
- soľ, čierne korenie
- (oregano, tyminán)
Postup:
- Začneme prípravou mäsa. Panvicu si nahrejeme, dáme olej a pridáme do nej mäso, ktoré zprudka opečieme zo všetkých strán až sa mu zatiahnú póry.
- Potom ho ochutíme soľou a čiernym korením. Keď je opečené, tak dáme do vysokej nádoby kde ho necháme krátko vychladnúť a potom ho ponorným mixérom kratučko rozmixujeme aby nám ostala hladšia zmes (žiadna kaša :), len malé kúsky mäsa).
- Cibuľu, mrkvu a celer pokrájame na drobno. Do tej istej panvice ako sme opekali mäso dáme opäť trochu oleja a pridáme zeleninu. Dusíme za občastného miešania 10-15 minút.
- Potom pridáme rajčinový pretlak a ešte ho krátko opečieme. Následne prilejeme rajčinovú konzervu a pomocou zemiakového lisu roztlačíme rajčiny na kašu. Alternatívne použijte passatu kde už rajčiny rozmixované sú.
- Dochutíme cukrom, bobkovým listom, soľou a korením a pridáme mäso. Takisto prilejeme vývar a necháme zakryté dusiť ca. 20 minút.
- Na záver pridáme pre miernu kyslosť balsamico a premiešame. Pred servírovaním odoberieme bobkový list a kdo chce dochutí bylinkami ako oregano či tymián.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách
Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]
-
Banánový chlieb s jogurtom
Banánový chlieb je vskutku len koláč podobný bábovke, najmä po pridaní čokolády sa ho deti nebudú vedieť dojesť a vy spotrebujete prebytočné banány. Takže 2 muchy jednou ranou. Okrem toho je to recept bez váženia, postačí vám hrnček s objemom 250ml. Recept na banánový koláč
-
Domáca zmes na pečenie – skvelý darček pre mamu
Určite poznáte zmesky na pečenie, ktoré sa dajú kúpiť v obchodoch. Ale vedeli ste, že takúto zmes si viete ľahko pripraviť aj doma do zaváraninového pohára a nielen tak vytvoriť chutný ale aj super praktický darček. Okrem suchých položiek už len priložíte lístok s mokrými položkami a krátkymi inštrukciami k […]
-
Ako pripraviť čokoládovú polevu Ganache – 5 variácii
Azda neexistuje lepšia poleva či krém do torty ako takzvaná Ganache. Prečo hovorím, že poleva aj krém? Pretože oboje je možné- čerstvo pripravená Ganache (ešte teplá) sa dá krásne naniesť ako krém na torty či zákusky, zato keď ju necháme vychladnúť a vyšľaháme mixérom, dostaneme nadýchaný krém. Ako si viete […]