Ak máte chuť na svieži koláč s chuťou manga, tak odporúčam vyskúšať tento chutný cheesecake. Mango sa nachádza tak v strednej vrstve ako aj v poleve a vynikajúco dopĺňa chuťovo klasický cheesecake
Na cesto potrebujete:
- 250 g maslových sušienok
- 2PL pr. cukru
- 80g masla izbovej teploty
Na plnku potrebujete:
- 600g jemného krémovitého syru (Lučina/Mascarpone)
- 3 vajíčka
- 1 vanilkový cukor
- 100g pr. Cukru
- 400ml kyslej smotany
- 80g roztopeného masla
- 1 balenie vanilkového pudingového prášku (alebo kukuričného škrobu)
- 1 mango
- 50g kr. cukru
- 200+50ml vody
Postup:
- Maslové sušienky rozdrtíme na jemno (buď dáme do sáčku a rozdrtíme valčekom na cesto alebo posekáme kuchynským robotom).
- Pridáme maslo a práškový cukor a vymiesime rukamy do mierne lepkavého cesta.
- Okrúhlu tortu na pečenie vymastíme a na dno rovnomerne vtlačíme cesto a pritlačíme ho pomocou rúk na dno formy.
- Na plnku zmiešame jemný krémovitý syr s kyslou smotanou, vajíčkami, vanilkovým a práškovým cukrom. Pridáme roztopené maslo a premiešame.
- Mango si očistíme a polovičku manga pokrájame na menšie kocky. Tie pridáme k plnke.
- Potom plnku nalejeme na pripravený korpus.
- Pečieme pri 180C ca. 50min. až cheesecake stuhne a zvrchu dostane peknú zlatistú farbu.
- Po vychladnutí si pripravíme polevu. Na to dáme zvyšné mango do hrnca spolu s cukrom a vodou a necháme variť 5 minút. Potom rozmixujeme ponorným mixérom.
- V zvyšných 50ml si rozmiešame vanilkový puding. Túto zmes pridáme k mangu a za stáleho miešania zohrejeme až sa zmes zahustí.
- Necháme 10 minút chladiť a potom polevu nalejeme na cheesecake.
- Potom dáme aspoň na 2 hodiny oddychovať do chladničky predtým ako ho budeme servírovať.
- Kdo chce, môže vrch ozdobiť postrúhanou bielou čokoládou.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.