Táto bublanina má tak lahodné cesto, že sa po ňom naozaj oblížete a to je jedno s akým ovocím ho skombinujete. Jej tajomstvo spočíva v tom, že sa do cesta pridáva šľahačková smotana a naozaj to stojí za to. Ja som zvolila tentoraz rebarboru ako ovocie, ale môžete klasicky takisto pripraviť s akýmkoľvek sezónnym ovocím od malín, jahôd, čučoriedok, černíc, marhúľ, višní, čerešní… je to ponechané úplne na vás. Ja som zvolila egrese, ktoré som si zamrazila v júli. Takisto som tentoraz posypala bublaninu mrkveničkou, tento krok však aj môžete vynechať ak sa ponáhlate. Môj hrnček mal 300ml.
Suroviny:
- 4 vajíčka
- 1/2 hrnčeka kr. cukru
- 1 balenie šľahačkovej smotany (250ml)
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 a 1/2 hrnčeka hl. múky
- 1 balenie vanilkového pudingu
- ca. 250g ovocia + 1 vanilkový cukor na jeho pocukrovanie
Na mrveničku:
- 1 vajíčko
- 50g masla
- 2Pl pr.cukr
- 100g múky
Postup:
- Vajíčka začneme šľahať vo vysokej miske s cukrom 2-3 minúty.
- Pridáme smotanu a olej naďalej šľaháme.
- Potom pridáme suché položky – prášok do pečiva, puding a müku. Vypracujeme vláčne cesto.
- Ovocie očistíme, poprípradne pokrájame na menšie kusy a pocukríme. Potom primiešame k cestu.
- Formu na pečenie vymastíme (ja som použila vysoký plech s veľkosťou 35*35cm) a potom do neho nalejeme cesto.
- Na mrveničku zmiešame maslo, cukor, vajíčko a múku. Dáme chladiť do chladničky.
- Na záver posypeme koláče stuhnutou mrveničkou. Buď ju rozdrobíme rukamy alebo postrúhame strúhadlom.
- Pečieme v predhriatej rúre pri 160C ca. 35-40 minút do zlatista
- Pre vybraním z formy necháme kompletne vychladnúť aby sa cesto nenatrhlo.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách
Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]
-
Domáca zmes na pečenie – skvelý darček pre mamu
Určite poznáte zmesky na pečenie, ktoré sa dajú kúpiť v obchodoch. Ale vedeli ste, že takúto zmes si viete ľahko pripraviť aj doma do zaváraninového pohára a nielen tak vytvoriť chutný ale aj super praktický darček. Okrem suchých položiek už len priložíte lístok s mokrými položkami a krátkymi inštrukciami k […]
-
Ako pripraviť čokoládovú polevu Ganache – 5 variácii
Azda neexistuje lepšia poleva či krém do torty ako takzvaná Ganache. Prečo hovorím, že poleva aj krém? Pretože oboje je možné- čerstvo pripravená Ganache (ešte teplá) sa dá krásne naniesť ako krém na torty či zákusky, zato keď ju necháme vychladnúť a vyšľaháme mixérom, dostaneme nadýchaný krém. Ako si viete […]
-
Lahodný zelerový šalát s jablkom a syrom
Zeler sa skvelo chuťovo dá kombinovať s ovocím. Či už s jablkami, ananásom či mandarinkami, táto zelenina krásne toto ovocie chuťovo dopĺňa. Ak ste ešte nevyskúšali, vrelo odporúčam. Takto sa vám tento šalát zaručene podarí – moje tipy Ak chcete krémovejšiu konzistenciu, zvýšte množstvo majonézy alebo kyslej smotany podľa svojich […]