Sametová hrnčeková bublanina so šľahačkou

Sametová hrnčeková bublanina so šľahačkou

Táto bublanina má tak lahodné cesto, že sa po ňom naozaj oblížete a to je jedno s akým ovocím ho skombinujete. Jej tajomstvo spočíva v tom, že sa do cesta pridáva šľahačková smotana a naozaj to stojí za to. Ja som zvolila tentoraz rebarboru ako ovocie, ale môžete klasicky takisto pripraviť s akýmkoľvek sezónnym ovocím od malín, jahôd, čučoriedok, černíc, marhúľ, višní, čerešní… je to ponechané úplne na vás. Ja som zvolila egrese, ktoré som si zamrazila v júli. Takisto som tentoraz posypala bublaninu mrkveničkou, tento krok však aj môžete vynechať ak sa ponáhlate. Môj hrnček mal 300ml.

Suroviny:

  • 4 vajíčka
  • 1/2 hrnčeka kr. cukru
  • 1 balenie šľahačkovej smotany (250ml)
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 a 1/2 hrnčeka hl. múky
  • 1 balenie vanilkového pudingu
  • ca. 250g ovocia + 1 vanilkový cukor na jeho pocukrovanie

Na mrveničku:

  • 1 vajíčko
  • 50g masla
  • 2Pl pr.cukr
  • 100g múky

Postup:

  • Vajíčka začneme šľahať vo vysokej miske s cukrom 2-3 minúty.
  • Pridáme smotanu a olej naďalej šľaháme.
  • Potom pridáme suché položky – prášok do pečiva, puding a müku. Vypracujeme vláčne cesto.
  • Ovocie očistíme, poprípradne pokrájame na menšie kusy a pocukríme. Potom primiešame k cestu.
  • Formu na pečenie vymastíme (ja som použila vysoký plech s veľkosťou 35*35cm) a potom do neho nalejeme cesto.
  • Na mrveničku zmiešame maslo, cukor, vajíčko a múku. Dáme chladiť do chladničky.
  • Na záver posypeme koláče stuhnutou mrveničkou. Buď ju rozdrobíme rukamy alebo postrúhame strúhadlom.
  • Pečieme v predhriatej rúre pri 160C ca. 35-40 minút do zlatista
  • Pre vybraním z formy necháme kompletne vychladnúť aby sa cesto nenatrhlo.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Sametová hrnčeková bublanina so šľahačkou

Táto bublanina má tak lahodné cesto, že sa po ňom naozaj oblížete a to je jedno s akým ovocím ho skombinujete. Jej tajomstvo spočíva v tom, že sa do cesta pridáva šľahačková smotana a naozaj to stojí za to. Ja som zvolila tentoraz rebarboru ako ovocie, ale môžete klasicky takisto […]

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Nová E-kniha plná letných receptov

    Nová E-kniha plná letných receptov

    Ak si práve vychutnávate leto mám pre vás skvelú správu, pripravila som pre vás zbierku receptov na toto ročné obdobie, ktoré mi pripomínalo leto, ako som ho trávila v detstve u starej mamy – od tradičných receptov na spracovanie ovocia vo forme zákuskov či koláčov, až po zaváranie a konzervovanie, […]


  • Malinový koláč s pudingom

    Malinový koláč s pudingom

    Tento malinový koláč s pudingom je super rýchlou variantov, ktorú zvládnete celkom bez váženia, len s jedným hrnčekom s objemom 200ml. Puding cesto nielen pekne zafarbí do žlta ale takisto mu dodá na vláčnosti. Sladké cesto skvelo harmonizuje s mierne kyslastými malinami a celkovo chutný recept zvládnuteľný za pár minút. […]


  • Jahodový hrnčekový koláč s bielou čokoládou

    Jahodový hrnčekový koláč s bielou čokoládou

    Tento koláč spája chuť jahôd a bielej čokolády to chutného dezertu. Ja som tentoraz pridala jahody tak do cesta ako aj na oblohu lebo som mala vela jahôd, ale samozrejme, že je môžete ich umiestniť len na ozdobu a v ceste vynechať, výsledok bude takisto lahodný. Tomuto cestu dominuje chuť […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*