Kurací perkelt alebo kurací paprikáš

U nás doma bola diskusia, aký je rozdiel medzi perkeltom a paprikášom? Raz mi niekdo povedal, že v paprikáši je aj smotana, v perkelte nie. Tak kdožvie, či je to pravda. Každopádne u nás doma bolo toto jedlo klasika, najmä servírované s jednoduchými haluškami z hrubej múky.

Suroviny na halušky:

  • 500g hrubej múky
  • 1čl soli
  • 2 vajíčka
  • ca. 200ml vlažnej vody
  • 1,5l vody +1Pl soli na varenie

Suroviny na paprikáš:

  • ca. 500g kuracieho mäsa (najlepšie stehno)
  • 1 veľká cibuľa
  • 1čl papriky (sladkej alebo štipľavej)
  • 1,5Pl hl. múky
  • 500ml vody
  • soľ, čierne korenie
  • 100ml šľahačkovej smotany
  • 2Pl múky + 50ml vody na zátrepku

Postup:

  • Začneme prípravou paprikáša. Na to do hrnca dáme na oleji smažiť cibuľku na oleji. Keď je zlatistá poprášime paprikou a zelejeme vodou.
  • Pridáme kuracie kusy, osolíme a prikryté varíme asi 30-40 minút.
  • Potom mäso vyberieme, necháme ho mierne vychladnúť a odoberieme z neho kožu aj kosti. Takto pripravené mäso vrátime do hrnca k šťave.
  • Prilejeme smotanu. Na zátrepku rozmiešame múku aj vodu a prilejeme takisto do hrnca. Dobre premiešame a už len necháme zovrieť.
  • Na halušky v miske zmiešame múku, vajíčka, soľ a postupne pridávame vodu.
  • Miešame až vznikne tuhšie cesto. To necháme aspoň 10 minút oddychovať.
  • Medzitým si v hrci necháme zovrieť vodu a tú potom osolíme.
  • Cez halúškovač tvarujeme z cesta halušky a necháme ich variť ca. 2-3 minúty až vyplávajú na povrch.
  • Zlejeme z vody a potom polejeme olejom alebo polejeme roztopeným maslom a premiešame.

Začína sa leto a s ním aj oslavy v záhrade a grilovačky. Ak hľadáte inšpiráciu na prílohy ku grilovaniu, či ľahké chutné šaláty, tak sa nezabudnite prihlásiť na odber môjho newslettru a dostanete odomňa túto e-kuchársku knihu s mnohými chutnými receptami ZADARMO.

Tu- Prihlásenie na newslettru pomocou môjho kontaktného formulára.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*