Jednoduchá chutná polievka, ktorá prehreje. Ja som mala ešte kaleráb zo záhrady, ten bol ešte krásne mäkký a chutil výborne.
Suroviny:
- 1 kuchnynská cibuľa
- 2-3 mrkvy
- 2 stredne veľké kaleráby
- (3PL krúp)
- 2 PL hl. múky
- 2 PL oleja
- 2 l vody alebo vývaru
- soľ, čierne korenie, rasca
- 1 PL sušného oregána
- petržlenová vňať
Postup:
- Cibuľku pokrájame na kocky a dáme do hrnca spolu s olejom piecť pomaly do zlatista.
- Medzitým si ošúpeme kaleráb a pokrájame ho na menšie kocky. Takisto mrkvu očistíme a pokrájame na plátky.
- Kaleráb pridáme k cibuli a na nízskom ohni 10 minút pečieme.
- Keď je kaleráb mäkký, tak pridáme zemiaky a posypeme všetko múkou. Potom zalejeme vývarom alebo vodou a dochutíme soľou, čiernym korením a rascou.
- Takto pripravenú polievku necháme variť na miernom ohni 15-20 minút.
- Na záver pridáme sušené oregano prípadne roztlačený strúčik cesnaku.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.