Fazuľa patrí medzi moje obľúbené strukoviny. I keď jej varenie vyžaduje viac času, väčšinou sa s snažím pripraviť viac a potom uvarenú fazuľu zamraziť. Alternatívne môžete samozrejme použiť aj uvarenú fazuľu z konzervy.
Jump to Recipe
Tipy a triky:
- Namiesto špenátu môžeš použiť aj mangold alebo kelové listy.
- Ak máš rada hustejšie prívarky, rozmixuj časť fazule tyčovým mixérom.
- Výborne chutí s chlebom, opečeným toastom alebo varenými zemiakmi.
- Skvelý aj na druhý deň – chute sa ešte viac prepoja.
Alternatívy:
- Pre deti: vynechaj cesnak a pridaj trochu sladkej smotany.
- Vegánska verzia: použi rastlinný vývar a vynechaj smotanu.
Fazuľový prívarok so špenátom
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 mrkvy
1 stonka stopkového zeleru (voliteľné)
1 PL olivového oleja alebo masla
1 ČL mletej papriky
1 PL paradajkového pretlaku
1 l zeleninového vývaru (alebo voda + bujón)
400 g uvarenej bielej fazule (alebo 1 konzerva, prepláchnutá)
2 hrste čerstvého špenátu (môže byť aj mrazený)
1 ČL sušeného tymiánu alebo rozmarínu
Soľ, čierne korenie podľa chuti
Štipka cukru (na vyváženie kyslosti)
100mL smotany na zjemnenie (voliteľné)
Directions
- Cibuľu osmažte na oleji do sklovita, pridajte drvený cesnak, jemne nakrájanú mrkvu a zeler. Restujte 5–7 minút, kým zelenina zmäkne.
- Posypte mletou paprikou, krátko premiešajte a pridajte paradajkový pretlak. Restujte ešte asi minútu, aby sa chute spojili.
- Prilejte vývar, pridajte fazuľu a bylinky a varte asi 25 minút, kým sa chute krásne spojia.
- Nakoniec vmiešajte čerstvý (alebo rozmrazený) špenát. Krátko varte, aby zmäkol a zachoval si farbu.
- Dochuťte soľou, korením a štipkou cukru. Ak chcete jemnejšiu chuť, pridajte trochu smotany.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Pomocníci do kuchyne*


Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
210 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV
































