Silný zeleninový vývar – aby sa nič nevyhadzovalo

Možno si spomeniete ako sa pripravoval vývar u vaších rodičov alebo dokonca u starých rodičov. Ja si pamätám, že na zeleninový vývar sa používali akékoľvek zvyšky zeleniny, ktoré sa takto spracovali do niečoho chutného tak aby sa nič nevyhodilo. Nezabudnite, že aj keď na vývar samozrejme môžete použiť aj šupky zeleniny, je dôležité poznať ich pôvod (Samozrejme že najlepšie ak sú domáce) alebo aspoň dobre vyumývať. Tento vývar zámerne používa červenú cibuľu aj so šupkou vďaka ktorej dostane polievka nádhernú farbu.

Jump to Recipe

Silný zeleninový vývar – aby sa nič nevyhadzovalo

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 2ks červená cibuľa aj so šupkou
    1-2 ks mrkvy alebo zvyšky mrkvy
    3 listy z brokolice/kalerábu/karfiolu
    Petržlenová vňať
    soľ, čierne korenie, rasca
    1,5l vody

Postup

  • Zeleninu dobre umyjeme a pokrájame ak treba na menšie kusy. Dôležité je použiť z cibule aj šupu kvôli lepšej farbe.
  • Dáme do hrnca a zelejeme vodou. Pridáme petržlenovú vňať ako aj soľ, čierne korenie a rascu. Zalejeme vodou a necháme pomaly variť ca 1,5 hodiny.
  • Potom vývar zcedíme buď cez sítko alebo cez gázu. Výsledný vývar možno hneď spracovať do polievky, ,či na prípravu rizota či iného pokrmu, alebo ho môžete skladovať v sklenenej zaváraninovej nádobe v chladničke po dobu pár dní.


Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Obľúbené produkty


Jedalniček na mesiac, pláovanie jedla, meal prep

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk_Zápisník receptov_recept

Zápisník receptov

6,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

210 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Zvládnite prílohy ako ryža, bulgur a kuskus

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

9,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*