Šťavnaté pečené kuracie prsia v smotanovej omáčke s paradajkami

Skvelý zdravý spôsob prípravy kuracích pŕs, všetko z jednej zapekacej formy.

Šťavnaté pečené kuracie prsia v smotanovej omáčke s paradajkami

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 4 ks kuracích pŕs
    250 ml smotany na varenie
    2 PL oleja
    4Pl strúhaného syru (parmezán, cheddar)
    1 menšia cibuľa (nakrájaná nadrobno)
    2–3 strúčiky cesnaku (pretlačené)
    150 g cherry paradajok (celé)
    1 ČL sušeného tymiánu alebo rozmarínu
    Soľ, čierne korenie podľa chuti
    Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup

  • Kuracie prsia umyte, osušte a osoľte s okorenením z oboch strán. Na panvici rozohrejte olivový olej a prsia z oboch strán krátko opečte.
  • Na omáčku zmiešajte smotanou so syrom, sušeným cesnakom a pridajte tymián. Do zapekacej misy vložte kuracie prsia, pridajte paradajky a prelejte omáčkou.
  • Pečte v rúre na 180 °C približne 25–30 minút. Posypte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Obľúbené produkty


Jedalniček na mesiac, pláovanie jedla, meal prep

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk_Zápisník receptov_recept

Zápisník receptov

6,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

210 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Zvládnite prílohy ako ryža, bulgur a kuskus

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

9,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*