Táto delikatessa je pripravovaná pri špeciálnych príležitostiach v Turecku (originálny názov – Içli Köfte). Jedná sa o skvelé mäsové guľky v bulgurovom cestíčku a je to naozajstná dobrota. Pripravuje sa na 2 rôzne spôsoby, buď fritovaním alebo v dietnejšom prevedeením varním v slanej vode. V oboch prípradoch veľmi chutný pokrm.
Jump to Recipe
Luxusné masové guľky v bulgurovom cestíčku
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
- Plnka
250 g mletého hovädzieho mäsa
1 cibuľa
2 strúčiky čerstvého cesnaku
1 PL paradajkovej pasty
1 PL paprikového pyré
½ ČL paprikové vločky, pikantné
½ ČL mletého kmína- Bulgurové cestíčko
200 g bulguru (jemného)
200 ml vody
35 g krupice z tvrdej pšenice
35 g múky
1 vajce veľkosti M
½ lyžice paradajkovej pasty
½ lyžice paprikového pyré
soľ podľa chuti
čierne korenie (celé) čerstvo mleté
Postup
- V panvici necháme opekať hovädzie mäso spolu s cibuľou, rajčinovou a paprikovou pastou. Dochutíme soľou, korením a čili a neecháme vychladnúť. Pridáme na jemno posekané vlašské orechy a pretlačený cesnak.
- Bulgur zalejte približne 125 ml vriacej vody, všetko premiešajte a nechajte krátko napučať.
Potom pridajte paprikovú pastu, koreniny, vajce a približne polovicu tvrdej pšenice a múky. - Cesto 10–15 minút dôkladne miesime, aby vzniklo vlhké, zrnité cesto, ktoré sa dá tvarovať bez toho, aby sa lámalo. Postupne pridávame zvyšnú tvrdú pšenicu, múku a vodu.
- Z cesta odoberieme za hrsť bulgurovej zmesi a vytvarujeme do ruky placku do ktorej stredu dáme mäso a okolo neho zarolujeme bulgurové cestíčko a vytvarujeme ho do tvaru tak, aby bola plnka úplne uzatvorená.
- Olej v panvici zohrejeme a postupne opečieme cesto z oboch strán.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Pomocníci do kuchyne*


Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
211 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV
Populárne recepty