Vyskúšajte jedinečný recept, ktorý spája krémový zemiakový gratin s obľúbenými francúzskymi zemiakmi – jednoduché, chutné a ideálne pre celú rodinu.Keď som minule dostala chuť na francúzske zemiaky napadlo ma dodať zemiakom dodatočnej chuti a textúry. A tak som ich najskôr nechala opekať marinované v trúbe a až potom spracovala klasickým vrstvením. Táto verzia bola super aromatická, zemiaky mali skvelú intnzívnu chuť a krásnu textúru.
Jump to Recipe

Francúzske zemiaky v novom prevedení
Course: Nezaradené4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
1kg zemiakov
2PL oleja
1čl sušného cesnaku
1čl červenej papriky
soľ, čierne korenie, rasca200ml kyslej smotany + 100ml sladkej smotany
2 vajíčka uvarené na tvrdo
200g mäkkej salámy /šunky
150g tvrdého syra (Gouda)
soľ, čierne korenie
Postup
- Začneme zemiakmi, ktoré ošúpeme a pokrájame na 0,5cm hrubé pláty. Tie pokladieme na plech tak aby sa neprekrývali a marinujeme ich. Na to polejeme olejom a okoreníme soľou, cesnako, paprikou, čiernym korením a rascou. Necháme piecť ca 30 minút du chrumkava.
- Medzitým si uvaríme vajíčka na tvrdo, ošúpeme. Syr postrúhame a prichystáme zálievku. Na to zmišame kyslú a sladkú smotanu a dochutíme soľou a korením.
- Keď sú zemiaky chrumkavé, necháme ich mierne vychladnúť. Zapekaciu formu vymastíme a začneme vrstviť. Najskôr vrstva zemiakov, potom vajíčka pokrájané na pláty, šunka a trochu syru a časť zálievky. Ďaľšie vrstva zemiakov a opäť vajíčka, šunka trochu syru a zálievky. Na záver na vrch položiť zvyšné zemiaky a vyliať zvyšnú zálievku. Už len povrch posypať zvyšným syrom
- Necháme zapekať pri 200C do znedhnutia syra (ca 20 minút). Pred nakrojením necháme mierne vychladnúť.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Pomocníci do kuchyne*


Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
213 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV