Francúzske zemiaky v novom aromatickom prevedení

Vyskúšajte jedinečný recept, ktorý spája krémový zemiakový gratin s obľúbenými francúzskymi zemiakmi – jednoduché, chutné a ideálne pre celú rodinu.Keď som minule dostala chuť na francúzske zemiaky napadlo ma dodať zemiakom dodatočnej chuti a textúry. A tak som ich najskôr nechala opekať marinované v trúbe a až potom spracovala klasickým vrstvením. Táto verzia bola super aromatická, zemiaky mali skvelú intnzívnu chuť a krásnu textúru.

Jump to Recipe

Francúzske zemiaky v novom prevedení

Recipe by lydia.argilliCourse: Nezaradené
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 1kg zemiakov
    2PL oleja
    1čl sušného cesnaku
    1čl červenej papriky
    soľ, čierne korenie, rasca

  • 200ml kyslej smotany + 100ml sladkej smotany

  • 2 vajíčka uvarené na tvrdo
    200g mäkkej salámy /šunky
    150g tvrdého syra (Gouda)
    soľ, čierne korenie

Postup

  • Začneme zemiakmi, ktoré ošúpeme a pokrájame na 0,5cm hrubé pláty. Tie pokladieme na plech tak aby sa neprekrývali a marinujeme ich. Na to polejeme olejom a okoreníme soľou, cesnako, paprikou, čiernym korením a rascou. Necháme piecť ca 30 minút du chrumkava.
  • Medzitým si uvaríme vajíčka na tvrdo, ošúpeme. Syr postrúhame a prichystáme zálievku. Na to zmišame kyslú a sladkú smotanu a dochutíme soľou a korením.
  • Keď sú zemiaky chrumkavé, necháme ich mierne vychladnúť. Zapekaciu formu vymastíme a začneme vrstviť. Najskôr vrstva zemiakov, potom vajíčka pokrájané na pláty, šunka a trochu syru a časť zálievky. Ďaľšie vrstva zemiakov a opäť vajíčka, šunka trochu syru a zálievky. Na záver na vrch položiť zvyšné zemiaky a vyliať zvyšnú zálievku. Už len povrch posypať zvyšným syrom
  • Necháme zapekať pri 200C do znedhnutia syra (ca 20 minút). Pred nakrojením necháme mierne vychladnúť.


Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

4,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

213 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

9,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*