Tieto nadýchané, chrumkavé na povrchu a vo vnútri jemné mini pavlovky v tvare veľkonočných vajíčok sú nielen pastvou pre oči, ale aj chuťovým zážitkom pre celú rodinu. Ideálny dezert na veľkonočný stôl, ktorý si zamilujú deti aj dospelí. Ozdobené šľahačkou, čerstvým ovocím alebo farebnými vajíčkami vytvoria tú pravú sviatočnú atmosféru.
Jump to RecipeMini Pavlovova ala vajíčko
Course: Pečieme, Sladké4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
na 6ks:
2 bielka
80g pr. cukru
1PL citrónovej šťavyNa oblohu:
200ml šľahačkovej smotany
1 stužovač smotany
5 PL pr. cukru
1 vanilkový cukor
broskyne
Postup
- Bielka dáme do vysokej misky a pridáme najskôr polovičku cukru. Takto šľaháme 5 minút na najvyšších otáčkach mixéru. Potom pridávame postupne za šľahanie zvyšný cukor a prilejeme citrónovú šťavu,
- Asi po 8-10 minútach neprestajného šľahanie je bielok pevný a robí takzvané špičky, to znamená, že keď ho na metlička otočíte dolu hlavou, tak drží tvar špičky a nekĺže sa dole.
- Takto pripravený ho buď pomocou cukrárenskej špičky alebo proste len jednoducho polievkovou lyžicou nanesieme na plech (optimálne vyložený papierom na pečenie) a vytvoríme 6 rovnako veľkých kruhov.
- Tieto vložíme do prehriatej trúby a pečieme pri 80C po dobu aspoň 75 minút (čím je tortička vyššia o to dlhšie bude treba na sušenie preto je dobre naniesť zmes rovnomerne). Potom trúbu vypneme a necháme pri vypnutej trúbe ešte pomaly doschnúť.Po vychladnutí opatrne odoberieme z plechu.
- Na oblohu si vyšľaháme šľahačku s cukrom a stužovačom ako aj vanilkovým cukrom do tuha.
- Na každú pavlova tortičku nanesieme výdatne šľahačku a potom ozdobíme 1 kusom broskyne. Najlepšie je servírovať hneď po dokončení.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Pomocníci do kuchyne*


Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
213 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV